banner102

Hafızlık ve ezan okuma yarışması Of’ta yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl İmam hatip Liseler arası “Genç Muhafızlar ve Genç Bilaller” adlı hafızlık ve ezan okuma yarışmaları tertip ediliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Aralık 2018 Cuma 15:05
Hafızlık ve ezan okuma yarışması Of’ta yapıldı

Trabzon genelindeki yarışma Of’ta yapıldı. Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda yapılan yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler yarışma için yarışma sırasını belirleyen kura çekimi yaptılar. Kura çekiminin ardından Değerlendirme Kurulu Başkanı Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu yarışmalar hakkında bilgi verdi.  Programın ev sahipliğini yapan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül bir selamlama konuşması yaptı.Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da yaptığı selamlama konuşmasında; “ İlçemizde böyle güzel bir yarışmanın tertip edilmesi nedeniyle son derece mutlu olduk. Hepiniz ilçemize hoş geldiniz. İmam Hatipli olmak vatanını, milletini, devletini, dinini seven lider, hatip insan demektir. İnşallah bu yavrularımız okullarını bitirip ülkemize güzel hizmetler yapacaklardır. Şimdiden katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.  

Daha sonra yarışmalara geçilerek ilk olarak hafızlık yarışması ardından ezanı güzel okuma yarışması yapıldı. Hafızlık yarışmasında; Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesinden Tarık Likos birinci, Ortahisar Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kadir Emir Gürsoy ikinci, Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mustafa Yaşar Kaya üçüncü oldu.

Ezanı güzel okuma yarışmasıolan “Genç Bilaller” yarışmasında; Ortahisar Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ali Küçük birinci, Akçaabat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Mehmet Zengin ikinci, Tonya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ubeydullah Gedikli üçüncü oldu. Yarışmada birinci olanlara ödüllerini Of kaymakamı Eyüp Fırat, ikinci olanlara ödüllerini Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Üçüncü olanlara ödülleri Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu diğer yarışmacılar dördüncü kabul edilerek ödülleri Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, Solaklı Fen Lisesi Müdür Yardımcısı İsmail Çapoğlu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Behzat Ulu,Trabzon İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Bünyamin Akyüz ve Zekeriya Taşan takdim etti.

Yarışmada birinci olanlara çeyrek altın, saat ve hediye çeki takdim edildi. İkinci ve üçüncülere çeyrek altın takdim edilirken diğer tüm yarışmacılara gram altın takdim edildi.  Jüri üyelerine ve okul temsilcilerine çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde Of kaymakamı Eyüp Fırat kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Fırat konuşmasında, “Böyle anlamlı konuda öğrencilerimizi yarıştırmak gerçekten çok güzel bir duygu. Bu tablo beni duygulandırdı. Bu yavrularımızın annelerini, babalarını, öğretmenlerini kutluyorum. Hepsine ileriki yaşamlarında başarılar diliyorum.” Diyerek duygularını belirtti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yaptığı konuşmada, “ Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğreteninizdir diye buyuruyor Peygamberimiz. Bugün Kuran’ın merhametine, adaletine sadece ülkemiz değil bütün insanlığın ihtiyacı var. Ben de tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.“sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan da yaptığı kısa konuşmada, “Şükürler olsun ki İmam Hatipler 20 yıl önceki başarılı günlerine döndü. Artık İmam hatiplilerden doktor, diş hekimi, eczacı ve daha nice meslekten insanlar yetişiyor. Ben inanıyorum ki burada il birincisi olan yavrularımız Türkiye elemelerinde derece yapacaklardır. Öğrencilerimizi yetiştiren, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” diyerek duygularını ifade etti.

Hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışması programı ödül töreninden sonra toplu fotoğraf çekimi ve sahilde yenilen yemeğin ardından sona erdi.Hafızlık ve ezanı güzel okuma yarışmasına Of kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, Trabzon İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Bünyamin Akyüz ve Zekeriya Taşan,Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Karahasanoğlu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Behzat Ulu, yarışmalara katılan okul  idarecileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Hafızlık yarışması il birincisi Amasya’da yapılacak bölge finallerinde Trabzon’u temsil edecek. Ezan yarışmasında birinci olan öğrenci de Sivas’ta yapılacak bölge yarışmasında Trabzon’u temsil edecek.




Son Güncelleme: 29.12.2018 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90