banner102

Hakka Dayalı Olmayan Sistem Zulüm Sistemidir

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin haftalık olarak düzenlediği eğitim konferanslarının bu haftaki konusu "Ne Mutlu Müslümanım Diyene" oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Mayıs 2016 Pazartesi 02:10

AGD Yurt Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı AGD Of İlçe Başkanı Hasan İnan oldu. Her Müslümanın tek övüneceği kimliğin Müslümanlık olduğunu dile getiren İnan, "Müslümanlar olarak İslâmiyetin dışında bir çıkış yolunun olmadığını bilmemiz ve buna göre yaşam sürmemiz gerekiyor.  Bu keyfi bir istek değil, olmazsa olmazlarımızdandır." dedi.

ÇIKIŞ YOLU SADECE İSLAM'DIR

İslâmiyetin dışında çıkış yolu arayanların hüsrana uğrayacağını da sözlerine ekleyen İnan, "Yüce Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim aracılığı ile, çıkış yolunun sadece İslam olduğunu ve bunun dışında çıkış yolu arayanların hüsrana uğrayacaklarını buyuruyor.  Bunun için, gerek fert gerekse toplum bazında İslâm'dan başka bir yol aramayacağız. Hangi sorun olursa olsun bunun çözümü mutlaka ve mutlaka Kur'an ve Sünnette vardır. Tamamlanan ve kemale erdirilen bir dine mensup insanlar olarak İslâm nizamının dışından bir yol aramak en büyük akılsızlık olduğunu da unutmamalıyız. " hatırlatmasında bulundu.

HİÇBİR BAĞIMIZ VE ORTAK NOKTAMIZ YOKTUR

Yeryüzünü kan ve gözyaşına döndüren egemen güçlerin oyununa gelmememiz gerektiğini de ifade eden İnan, "Yüce Rabbimize iftira atan ve aşağılık bir düşünce ile oğul isnâd edenlerle hiçbir bağımızın ve ortak noktamızın olmadığını bilmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekiyor. Onların ne kültürlerine ne de yaşam tarzlarına ihtiyacımız yoktur. Hele hele siyasi, ekonomik ve strateji yol haritalarına hiç ihtiyacımız yoktur. Çünkü onların inancına göre en iyi Müslüman ölü Müslümandır. Bize şirin gözükmeleri, kolay lokma yapıp, daha rahat yok etmeleri içindir. Zaten Yüce Rabbimiz, 'Onların bizden kesinlikle razı olmayacağını' buyuruyor. " diyerek Hakka dayalı olmayan bütün sistemlerin zulüm sistemi olduğunu söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.05.2016 15:16
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir sağ 2016-05-09 10:39:32

merhabalar Avrupa da türk dendiği zaman Müslüman gözüyle bakılır ve öğledir ne mutlu türküm diyene olacak tabiki Müslümanız

Avatar
Faruk Keleş @kadir sağ 2016-05-09 12:39:39

Kadir bey, Yüce Rabbimizin ilahi buyruğuna muhalefet olsun diye, Müslüman Türklere batıl zihniyetliler tarafından sokulan 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü neden kullanalım? Oy sa Yüce Rabbimiz Fussilet Suresi 33. Ayet-i Celilesinde biz kullarına şöyle buyuruyor: "Allah'a davet eden, salih amel işleyen ve: «Ben gerçekten müslümanlardanım» diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?"
Akıllı ve Şuurlu bir Müslüman bu sözün Müslümanların arısını bölen bir söz olduğunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü şeytan da kendi cinsini topraktan üstün görerek lanetlenen bir varlıktır. Bizde Türk olarak diğer milletlerden kendimizi üstün görür gibi 'Ne mutlu Türküm diyene' dersek, diğer milletlerden Müslüman olan kardeşlerimizle nasıl bir arada huzur içinde olacağız? Eğer milletimizi ayrı ve üstün görüp diğer milletleri alçak görürsek bu ortamda huzur olmaz, kargaşa olur..

Avatar
Faruk Keleş @kadir sağ 2016-05-09 12:42:02

.. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de biz kullarına İslâm çatısı altında birlik olmamızı "Şüphesiz ki müminler kardeştir. O halde iki kardeşinizin arasını bulun.Allah’tan korkun ki merhamet bulasınız.." (Hûcurat 10) ilahi buyruğu ile emrediyor.
Müslüman olan Arap, Kürt, Türk, Boşnak, Çerkez vs, aynı çatı altında kardeş olduğu zaman biz 'Ne mutlu Türküm diyene' dersek, Arap kardeşimiz de 'Ne mutlu Arabım diyene' derse, Kürt kardeşimiz de 'Ne mutlu Kürtüm diyene' derse bu ortamda kardeşlik olur mu? Kendi ırkımızı üstün görerek kardeşliği sağlayamayız. Bu şekilde olsa olsa karmaşa ve bozgunculuk olur.

Kadir kardeşim rica ediyorum bu olaya nefsi gözle değil İlahi buyrukları baz alarak bak.

Avatar
Kadir sağ 2016-05-09 13:19:01

Faruk kardeş ne mutlu müslümanım demekle inan müslüman olunmuyor .müslüman yanı basımızdaki müslümanlar amerika avrupa askerleri tarafın dan zülüm yapılırken seyirci kalmak yakısırmı akp 14 yıl ekonomiyi maf etti

banner90