banner102

HALEP'İN ŞAM MAHALLESİNDENİM!

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçmak için ülkemize sığınan 2 milyona yakın Suriyelilerin mağduriyetini suistimal eden bazı insanlar, kendilerini Suriyeli diye tanıtarak insanlardan yardım dileniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Ağustos 2015 Pazar 04:25
HALEP'İN ŞAM MAHALLESİNDENİM!

Son zamanlarda artan dilencilik olayı Of Zabıta ekiplerini harekete geçirdi. Kendilerini Suriyeli olarak tanıtan fakat Suriyeli olmadıkları saptanan insanlar ekipler halinde yanlarına küçük çocukları alarak Of'un kalabalık yerlerinde dileniyorlar.

Özellikle Cuma namazları sonrası cami çıkışlarında kucaklarındaki küçük çocuklarla dilenen insanlar, kendilerini Suriyeli olarak tanıtarak sahte mağduriyetlerini gösterip insanlardan para dileniyorlar.

Of Ulusoy Okulu önünde bulunan trafik ışıklarında bekleyen dilenciler vatandaşların şikayeti üzerine Of Zabıta Ekiplerince sorgulanmak üzere göz altına alındılar.

2 ile 10 yaş arası çocuklarında aralarında bulunduğu dilencileri 30-40 yaşları arsında bir bayan ile bir erkek yönlendirerek nerede dilencilik yapmaları konusunda yönlendiriyor.

HALEP'İN ŞAM MAHALLESİNDENİM!

Cuma namazı çıkışı Of'un Nabzı Muhabirimizden de para dilenen 7-8 yaşlarında bir çocuk ısrarla dilenmeye devam edince muhabirimiz kendisine nereli olduğunu sordu. Hiç beklemeden Suriyeli olduğunu  söyleyen çocuğa ikici bir soru daha sorarak Suriye'nin neresinden olduğunu sordu. Bu soruya da hiç tereddüt etmeden cevap veren çocuk, Halep'ten olduğunu söyledi. Pampak Türkçe konuşan çocuğun yalan söylediğini fark eden muhabirimiz kendisine Halep'in hangi mahallesinden olduğunu sordu. Bunun üzerine hazır cevaplara devam eden çocuk Şam cevabı verince muhabirimiz bu çocukların birileri tarafından yönlendirildiğini ve bazı yerlerin ezberletilerek dilendikleri insanlara söylemesini istediklerini anlayınca son bir soru sordu. Türkçe'yi nereden biliyorsun diye soru soran Muhabirimize bir ilginç cevap daha veren çocuk, okuldan öğrendim dedi. Hangi okul diye soru gelince Suriye'deki okuldan öğrendim dedi.

Konu hakkında vatandaşları uyaran Zabıta ekipleri, şüphelendikleri dilencileri belediyeye şikayet etmelerini istedi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 30.08.2015 04:26
Anahtar Kelimeler:
Suriye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmed Turan 2015-08-30 19:38:41

Her gün akşam üstü ekipler bunları toplasın mağduriyeti olmayanların topladığına el koysun.belediyenin de borcu kalmaz.hem bu bölgenin parası yine bu bölgeye hizmet için kullanılmış olur

banner90