banner102

Hapsiyaş Köprüsünde elektrik tehlikesi!

Trabzon’un Of-Çaykara karayolu üzerinde bulunan tarihi Kiremitli Köprüsü’ndeki tahta kapının zincirle kapatılıp asılan tabelaya da “Elektrik Tehlikesi, Görevli olmayan giremez” yazılması dikkat çekiyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Ekim 2016 Cumartesi 00:20
Hapsiyaş Köprüsünde elektrik tehlikesi!
Trabzonhaber.com web sitesinin haberine göre Of-Çaykara karayolu üzerinde bulunan ve turistlerin ilgisini çeken tarihi köprüden geçmek isteyenler, kapının zincirle kapalı olmasını ve üzerindeki tabelada da “Elektrik Tehlikesi, Görevli olmayan giremez” yazısını görünce kısa süreli bir şaşkınlık yaşıyor.

Yetkililer ise elektrik çarpmalarına karşı böyle bir tedbir almak zorunda kaldıklarını açıkladılar. Özellikle Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen Kiremitli Köprü, 1935 yılında büyük ahşap kütükler kullanılarak yapılırken, yörede başka örneği bulunmaması sebebiyle 31 Ekim 1996 tarihinde “Anıtsal Eser” olarak tescil edilmişti. “Kiremitli Köprü” olarak bilinen “ Hapsiyaş Köprüsü” 2002 yılında Trabzon Valiliği tarafından aslına makul olarak restore edilerek tarihi dokusunu korurken köprü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Son Güncelleme: 24.10.2016 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan ÖZCAN 2016-10-23 12:55:30

'HASPİYAŞ'değil admin 'HAPSİYAŞ'kontrol ve dikkat lütfen...:)

banner90