banner102

HARAMLARI TERK ETMEK EVLADIR!

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin düzenlediği Eğitim Konferansında konuşan Süleyman Akyüz Hocaefendi, ülkemizde uygulanan mevcut sistemin İslâm'a uygun olmadığını ve kökten değişmesi gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Kasım 2015 Çarşamba 09:00

Her hafta Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi tarafından düzenlenen eğitim konferanslar serisinin bu haftaki konuğu olan İlçemizin kanaat önderlerinden Süleyman Akyüz Hocaefendi, yaptığı konuşmada ülkemizde ve çevremizde dinimizin yasakladığı, haram kıldığı eylemlerin alenen işlendiğini ifade etti.

İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞU CEHENNEMİ YOLUNU TERCİH ETMİŞ!

Ekonomi, sosyal yaşam, hukuk ve eğitim sistemi ile hayatımızın her alanını kapsayan mevcut uygulamaların temelinin İslâm'a uygun olmadığını dile getiren Akyüz Hocaefendi, "Dünya nüfusu içerisinde Müslümanların sayısının az olduğu gibi bu Müslümanların içerisinde gereği gibi İslâmiyeti yaşananların da çok az olduğunu müşahede etmekteyiz. Maalesef bu da gösteriyor ki insanların çoğunluğu cehennem yolunu tercih etmiştir." dedi.

BU GİDİŞAT HAYRA ALAMET DEĞİL!

Özellikle son asırda İslâm ülkelerinin kontrolünün kafirlerin elinde olduğunu ifade eden Akyüz Hocaefendi, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de şükreden kullarının az olduğunu buyuruyor. Bunun da göstergesi dünyada ve ülkemizde kendisine layıkıyla inanan kulların az olduğudur. Özellikle ülkemizde gördüğümüz tabloda, inandım diyen Müslülamanların çoğunun, İslâm'ın emir ve yasaklarına uymadan yaşam sürerek cenneti istediklerini müşahede etmekteyiz. Maaalesef bu gidişat hayra alamet değildir." diyerek bir an önce gereği gibi İslâmiyeti yaşamamız gerektiğini söyledi.

BU SİSTEM CEHENNEME ODUN YETİŞTİRİYOR!

Cennete gitmenin yolunun sağlam bir iman ve salih amel ile mümkün olacağını sözlerine ekleyen Akyüz Hocaefendi, "Her Müslüman ilk önce Ehli Sünnet inancına göre sağlam bir imana sahip olması gerekiyor. Bu iman sağlam olduktan sonra Rabbimizin emirlerine ve Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) yaşantısına uygun salih amel ile yaşantısını sürdürmesi ve bu şekilde son nefesini vermesi gerekiyor. Bu sağlam imanın gerçekleşmesi için de mevcut eğitim sisteminin İslâm'a uygun olması lazım.  Üzülerek müşahede etmekteyiz ki, mevcut eğitim sistemi Rabbimize kul değil, cehenneme odun yetiştiriyor. Bu eğitim sistemi kökten değişmediği ve İslâm'a uygun olmadığı müddetçe geleceğimiz bu günden daha da karanlık olacaktır." diyerek kötü gidişata dikkat çekti.

'DEF'-İ MEFASİD CELB-İ MENAFİDEN EVLADIR'

Yapılan güzelliklerden önce kötülüklerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Akyüz Hocaefendi, "Fert ve yönetim bazında yapılan iyilikler her ne kadar insanlara yararlı olsa da esas olan mevcut uygulamada olan kötülüklerin kaldırılmasıdır. Mecelle'nin hükümleri arasında 'Def'-i mefasid celb-i menafiden evladır' ibaresi vardır. Bunun anlamı, zararı yok etmek, fayda sağlamaktan evladır, yani öncedir. Bu sıralama dikkate alınmadığı için kan, gözyaşı, huzursuzluk kapımızdan eksik olmuyor. "ifadelerini kullandı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 25.11.2015 09:04
Anahtar Kelimeler:
Süleyman Akyüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cevat sen 2015-12-07 01:59:53

Harama sürükleyen siyasilerdir

banner90