banner102

Her Nefesimiz Hakk'ın Rızasına Uygun Olmalı

AGD Haftalık Eğitim Konferansında konuşma yapan Of AGD İlçe Başkanı Hasan İnan, Müslümanım diyen herkesin her aldığı nefes Hakk'ın rızasına uygun olmalıdır dedi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Aralık 2016 Cuma 08:48
Her Nefesimiz Hakk'ın Rızasına Uygun Olmalı

'Sonsuz yaşam olan Ahiret Bilinci' adlı konferansta konuşma yapan İlçe Başkanı Hasan İnan, "Üç günlük bir dünya için sonsuz bir yaşam alanı olan ahireti kaybetmek, insanoğlunun en büyük kaybı olur. Bunun için aldığımız her nefesi Yüce Rabbimizin rızasına uygun olup olmadığı şuuru ile almalı ve eylemlerimizi bu anlayış ile yapmalıyız. Eğer bu düşünce ve hareketle yaşam sürersek hem dünyada mutlu olur, hem de sonsuz ahirette ebedi mutluluğa kavuşuruz." ifadelerini kullandı.

Gerçek mutluluğun ahiret bilinci ile yaşayarak kazanılacağını söyleyen İnan, "Eğer mutlu olmak istiyorsak, yaptığımız her işi Hakk'ın rızasına uygun yapmalıyız. Eğer bir işte Hakk'ın rızası olacaksa, insanların rızası söz konusu dahi olmaz. Çünkü bizler dünyaya sadece ve sadece ibadet, yani kulluk için gönderildik. Bu kulluğun yapılacağı tek mercii de bütün varlıkları Yaratan Yüce Rabbimizdir. " dedi.

Ahiret bilincinde olan insanın yanlış yapamayacağını söyleyen İnan, "Ahireti düşünen ve oraya inanan bir insan bilerek yanlış yapmaz, ve kimseye de kötülük etmez. Kul hakkından uzak durur, kimsenin malında gözü olmaz, haksız kazanca yaklaşmaz, haram helal konusunu göz ardı etmez, kimseyi sömürmez, kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de ister. Makam, nevkii, para gibi dünyalık nimetlere aldanmaz, güçlü olduğunda ezmez, güçsüz olduğunda hile etmez. Kısaca ahireti düşünen bir insan Yüce Rabbimiz neyi emretmişse ve neleri yasaklamışsa onlardan uzak durur ve huzur bulur. İşte esas huzur ve sonsuz huzurun kapısı bu şekilde açılır." diyerek bu konuda dertli olmamız gerektiğini söyledi.   

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.12.2016 15:24
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saffet kumru 2016-12-05 13:45:43

hasan bey ahirete inanan da yanlış yapar insan fıtratında vardır ayette sizler hiç günah işlememiş olsaydınız günah işleyen kavimler getirirdik

banner90