banner102

HÜKÜMETLE AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ!

Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatının düzenlediği Aralık ayı ilçe divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Av. Selçuk Özderya, bu ülkenin yanılarak yönetilemeyeceğini ve bu şekilde yönetilmeyle uçuruma gidebileceğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Ocak 2017 Cuma 08:55
HÜKÜMETLE AYNI DÜŞÜNMÜYORUZ!

İlçe divan toplantısında konuşan İl Başkan Yardımcısı Özderya, Hükümetle aralarındaki belirgin ayrımı ortaya koyarak aynı düşünmediklerini söyledi. Özderya, Saadet Partisi olarak Hükümetle aynı düşünmediklerinin üç sebebi olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

Birincisi bu arkadaşlar bizden ayrılırken Milli Görüş gömleğini çıkardıklarını belirttiler ve Avrupa Birliği için çalışmaya başladılar. Hâlbuki Erbakan Hoca, İslam Birliği diyordu. Avrupa’yla bizim inancımız, namusumuz  ve hiçbir ilkemiz uymaz.

İkinci ayrılık konusu, Hükümetin abd ve israil ile müttefik oluşu. abd pyd’ye silah veriyor, pyd silahları pkk’ya veriyor, pkk bizi vuruyor. Bizi vurduran ülkeyle nasıl dost olabiliriz, nasıl müttefik olabiliriz? Ayrıca bizim sadece ülkemize değil, inancımıza da düşman olan bir devletle asla dost olamayız.

Üçüncü konu ise herkesin şikayet ettiği faiz sistemi. Faiz sistemiyle kalkınmak mümkün değildir. Faiz sistemi lahana gibidir. Lahana hiçbir güç, kuvvet vermez sadece şişirir”

**

Toplantıda konuşma yapan Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu da ülke gündemi meşgul eden anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili partisinin olmazsa olmazlarını maddeler halinde sıraladı.


Kuvvetler ayrılığı ilkesi korunmalı, güçlü bir meclis olmalı, seçim barajı kaldırılmalı, bakanlar için gensoru hakkı korunmalı, yargı bağımsızlığı korunmalı, partili cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine aykırı, yargı bağımsızlığı korunmalı ve sadece meclis kendini feshedebilmeli diye maddeleri sıralayan M.Celal Vahapoğlu, olmazsa olmaz diye nitelendirdiği maddeleri şu şekilde açıkladı: 

KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ MUTLAKA SAĞLANMALIDIR
 “Kuvvetler ayrılığı ilkesi olmazsa olmaz şarttır.  ‘Yasama- yürütme ve yargı’ arasındaki uyum ve denge,  birinin diğeri üzerinde herhangi bir hâkimiyet ya da vesayet oluşturmasına imkân vermeyecek şekilde düzenlenmelidir. 

GÜÇLÜ BİR MECLİS OLMAZSA OLMAZ ŞARTTIR
İcranın tek elde toplandığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde istikrar en önemli avantajlardan biridir. Hükümeti kuramama gibi kaygılar olmayacağı için güçlü bir icraat imkânı ortaya çıkacaktır.  Ancak, güçlü bir Yürütme organı ile doğru orantılı olarak güçlü bir Meclis’in varlığı da olmazsa olmaz şarttır.

SEÇİM BARAJLARI MUTLAKA KALDIRILMALIDIR
Güçlü bir Meclis için, ‘Siyasi Partiler Kanunu’ndaki seçim barajları tamamen kaldırılmalıdır.  Böylece, TBMM, toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği, gerçek manada, ‘Milli irade tecelligâhı’ olma özelliğini kazanacaktır. 

SADECE TBMM KENDİNİ FESH EDEBİLMELİ
Özellikle TBMM’nin kendi iradesinin dışında feshine imkân tanıyacak her türlü düzenlemeden mutlak suretle uzak durulmalıdır. Çünkü böyle bir yetki Meclis’in itibarını zedeler. 

ÖNEMLİ BAKANLIKLAR TBMM ONAYINA SUNULMALI
Ayrıca Milli Savunma, Adalet ve İçişleri gibi bazı önemli ve stratejik bakanlıklara atanacak isimlerin TBMM’nin onayına sunulması, sadece TBMM’de değil, millet nezdinde de Hükümet’e saygınlık kazandıracaktır.

BAKANLAR İÇİN GENSORU HAKKI KORUNMALIDIR
Hakkında suç isnadı bulunan bakanlar için, ‘gensoru’ benzeri bir soruşturma ve hesap sorma mekanizmasının varlığı, TBMM’nin millet adına denetleme anlayışının bir gereği olarak görülmelidir. 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI TARAFSIZLIK İLKESİNE AYKIRIDIR
Yeni düzenleme ile gündeme gelen ‘partili cumhurbaşkanı’, kamuoyunda haklı bir endişeye neden olmuştur. Gerçekten de Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmemesi, Anayasa’nın amir hükmü olan, ‘Tarafsızlık’ ve ‘Eşitlik’ ilkesine gölge düşürmekle kalmayacak, toplumun bütününü kucaklama noktasında eksiklik olarak algılanacaktır.  

YARGI BAĞIMSIZLIĞI OLMAZSA OLMAZ ŞARTTIR
Yeni anayasa teklifi çerçevesinde üzerinde titizlikle durulması gereken en önemli unsurlardan biri de Yargı Bağımsızlığı’dır. Yargı, ne Yasama’nın ne de Yürütme’nin etkisinde kalmayacak şekilde düzenlenmelidir. Yargı bağımsızlığı, ülkede huzurun, barışın, kardeşliğin tesisi için olmazsa olmaz bir husustur. Takdir edersiniz ki herhangi bir organ veya kişinin etkisinde kalma ihtimali olan, ya da başka bir güce bağımlı olan hukuk sistemi hiç bir zaman adil olamaz”

ANAYASA OYLAMASI GİZLİDİR, İHLAL EDİLMEMELİ
Anayasa ile ilgili her oylama gizlidir. Birileri çıkıp bunu ihlal ederse bu suçtur, bu şekliyle ortaya çıkacak olan bir anayasa ya kimsenin güveninin kalmayacaktır. Bunun alenen ihlal edildiği bir Anayasa’ya  güven kalmaz. Gizli olması gereken oyu neden alenileştiriyorsunuz?  Ya kendinizden korkuyorsunuz ya da başkasını etkilemek istiyorsunuz. Siz daha işin başında ‘ben anayasaya uymuyorum, hodri meydan derseniz’ toplumun güvenini kazanamazsınız. Bu nedenle, bütün milletvekillerini aklıselim ve sağduyu ile hareket etmeye davet ediyorum” 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.01.2017 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oflu 61 2017-01-20 15:47:32

Siz önce TBMM ye bir girin ondan sonra AKİL verin.

banner90