banner102

İlköğretim Haftası Of’ta kutlandı

Ülkemizde her yıl eylül ayının üçüncü haftası, okulların açıldığı ilk hafta olarak kutlanan “İlköğretim Haftası” bu yıl okulların bir hafta erken açılması nedeniyle bir hafta sonra kutlanmaktadır. Bu kapsamda Of’ta “İlköğretim Haftası” kutlama programı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Eylül 2019 Salı 16:04
İlköğretim Haftası Of’ta kutlandı

Kutlamalar Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun çelenk koymasıyla başladı. Çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla anıt önü töreni sona erdi.

Anıt önü töreninin ardından resmi kutlama programı 28 Şubat İlkokulunda yapıldı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu  kısa bir selamlama konuşması yaptı. Okul Müdürü Hacıömeroğlu konuşmasında; “    Yeni bir eğitim yılının ilk günlerinde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum. Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; Başöğretmenimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmek olmalıdır.Öğrencilerimizi yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. Onlara, avucunuzda bir kuşu tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız, kuş elinizden uçar gider; avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız da ölümüne sebep olursunuz.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı konuşmada; “Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanını yaşıyoruz. Dünyayı tanıyan, bilgi üreten vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirerek ülkemiz dünyada hak ettiği saygın yerini sizler sayesinde alacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere iki yıl önce hainlerce şehit edilen Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi,  Şehit Ali Bulut öğretmenimizi ve adını sayamadığım daha nice öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Sağ olup emekli olanlara sıhhat ve afiyet dilerken kazasız belasız başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Bu yıl da her zaman olduğu gibi hem ilimde, bilimde hem de değerler eğitiminde çocuklarımızı yetiştirmeye gayret edeceğiz. İlçemizdeki 600 öğretmenimiz 7 bin üç yüz öğrencimizin kalbine dokunarak geleceğe hazırlayacaklar. Ben inanıyorum ki bizim de ilçemizde yarına yön verecek olan değerler yetişecektir . Şükürler olsun ki eğitimde iyi yoldayız daha da iyi olmak için çalışacağız. İki okulumuz hariç tüm okullarımız temiz ve hijyen okul olmayı başararak “Beyaz Bayraklı” okul oldular. İnşallah kalan iki okulumuz da bu sene bunu başaracaktır. Eğitimde geldiği günden beri her zaman yanımızda olan sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Kaymakam Eyüp Fırat da yaptığı konuşmada ; “Sürekli söylediğim gibi bu yüzyıl eğiti yüzyılı olacaktır. İnsanlarını iyi yetiştirenler bu yüzyıla hâkim olacaktır. Tarihi genlerimiz bizim bu işi başaracağımızı gösteriyor.Şükürler olsun eğitimde iyi bir yerdeyiz. İnşallah daha çok çalışarak yeni başarışlara birlikte imza atacağız. Burada emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında herkese teşekkür ediyorum. Yeni eğitim- öğretim yılınızı kutluyor, kazasız, belasız, başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum.” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından 28 Şubat İlkokuluöğrencileri çeşitli gösteriler sunarak izleyenlerden bol bol alkış aldılar. 

28 Şubat İlkokulu konferans salonunda kutlanan İlköğretim Haftası kutlama programına Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenci ve veliler katıldı.

Son Güncelleme: 17.09.2019 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90