banner102

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI DAVRANIŞ!

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un 80. Vefat Yıldönümü nedeniyle, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından Okulun Konferans Salonunda “Mehmet Akif ve Gençlik” konulu anma programı düzenlendi. Düzenlenen programda kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüller, öğrenciler tarafından Halep’teki çocuklara gönderilmesi istendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Aralık 2016 Salı 17:07
İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI DAVRANIŞ!

 O SADECE MİLLİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA İSLÂM ŞAİRİ İDİ

Programa konuşmacı olarak katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Safi, “Mehmet Akif ve Gençlik” konusunda konuşma yaptı. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un eğitim hayatından bahseden Prof. Safi, onun Milli yanında aynı zamanda bir İslam şairi olduğunu vurguladı.

'Mehmet Akif sadece şair olarak değil, aynı zamanda bir mütefekkir, bir İslam alimi, bir Prof, bir düşünür, bir aydın olarak değerlendirilmelidir.' diyen  Prof. Dr. İhsan Safi , "Akif’in şiirleri o dönemde yazılmasına rağmen, günümüz için de fikirler vermekte, yol gösterici olmaktadır. Kurtuluş Savaşımızın lideri Mustafa Kemal Atatürk, manevi lideri de Mehmet Akif Ersoy’dur. Mehmet Akif, Kurtuluş Savaşında Anadolu’yu gezerek Türk Milletini bilinçlendirmiştir. Bu savaş birlikte imanla, inançla kazanılmıştır. Mehmet Akif en sıkıntılı dönemlerde bile devletinin, milletinin yanında olması yönü ile sadakat abidesidir. Şiirde, romanda hayal vardır, kurgu vardır, yapılmayan şeyleri yapıldı gibi gösterip, anlatma vardır. Mehmet Akif ise, “hayal ile yoktur benim alışverişim inan ki, her ne demişsem görüp de söylemişim” diyerek, eserlerini kaleme almıştır." dedi.

İSLÂM ALEMİNİN UMUDUYUZ!

Gençliğin Mehmet Akif’i okuması ve anlamaya çalışması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. İhsan Safi, sempozyum vesilesi ile gittikleri, Balkan Devletlerindeki insanların kendilerine; “Türkler bizim anamızdır. Anası tarafından terk edilen çocuğun çektiği sıkıntıları bilir misiniz?” diye serzenişte bulunduklarını, Türk Milletinin, Türk Devletinin Türkiye dışındaki İslam Aleminin ve soydaşlarımızın da umudu olduklarını ifade etti. Gençliğe bu tür toplantı, konferans, seminer vb. etkinliklere mutlaka katılmaları gerektiğini vurgu yapan Prof. Dr. İhsan Safi, 20 yıl, 30 yıl bir alanda çalışan kişilerden birkaç saat sohbet, konferans dinlemek, gençliğimizin yetişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri arasında düzenlenen, “Mehmet Akif ve Gençlik” konulu komposizyon yarışmasında dereceye giren eser, yarışma birincisi Ayyüce Engeloğlu tarafından okundu.Yarışmada Vesile Tüfekçi ikinci, Kübranur Demirbağ ise üçüncü oldu.

Öğrencilere, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tararından ödüllerin takdim edilmesi esnasında duygulu anlar yaşandı. Dereceye giren öğrenciler ödülü almayarak, Halep’teki çocuklara gönderilmesini istediler.

O YOKSULKEN ÖDÜLÜNÜ ALMAMIŞTI!

Öğrencilerden Ayyüce Engeloğlu, “Büyük şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı yazıp 500 liralık büyük ödülü hak ettiği zaman çok yoksuldu. Arkadaşının paltosunu ödünç alıp giyerek sokağa çıkıyordu. Böylesine büyük maddi sıkıntılar içerisinde olmasına rağmen kazandığı para ödülünü almamış, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cephedeki askerlere elbise diken Vakfa bağışlamıştır. Biz de büyük şairimizin hayatı ile ilgili açılan yarışmada kazandığımız ödüllerin, Halep’te kış soğuğunda mağdur olan çocuklara gönderilmesini istiyoruz.” dedi.

Öğrencilerin bu davranışı karşısında duygulu anlar yaşayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “İşte Asım’ın Nesli diyorlar ya, iste onlar burada. Ben bu öğrenci kardeşimin elinden öpmek istiyorum” diyerek, dereceye giren öğrencileri ellerinden öperek kutladı. Öğrencilerin bu düşüncesi ve Belediye Başkanının konuşması salonda uzun süre ayakta alkışlandı.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Bedir, Okul Müdürü Sedat Gül, Okul Aile Birliği Başkanı ve KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO İdari Amiri Ali Rıza Köroğlu, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve okul öğrencileri katıldı.

Konferans sonunda, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Rıza Köroğlu tarafından, Prof. Dr. İhsan Safiye plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Son Güncelleme: 27.12.2016 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90