banner102

İmam Hatipli öğrencilerden tarihe yolculuk

Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği Of’ta bulunan Of Anadolu İHL, Ali Yeşilyurt İHO, Gürpınar İHO, Serince Şehit Fahrettin Yavuz İHO adlı okullar okuyan öğrencilere yönelik düzenlemiş olduğu ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Tarihimi Tanıyorum Ecdadımla Gurur Duyuyorum" proje kapsamında 40 öğrenci 5 öğretmen 1 proje koordinatörün yer aldığı; Bilecik, Söğüt, Bursa, Çanakkale, İstanbul tarih, kültür ve eğitim yolculuğu sorunsuz tamamlandı

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Ocak 2020 Salı 15:03
İmam Hatipli öğrencilerden tarihe yolculuk

Of’tan yola çıktılar Bilecik’te mola verdiler

"Tarihimi Tanıyorum Ecdadımla Gurur Duyuyorum" projesinde geziye çıkacak öğrenciler için Of Belediyesi önünde bir uğurlama programı düzenlendi. Uğurlama törenine Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da katılarak öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında ; “ Çok anlamlı bir tarih yolculuğuna çıkıyorsunuz. Bu vatanı bize armağan eden ecdadımızın fedakârlığını, gayretini, ürettiği medeniyeti göreceksiniz. Bu geziden en iyi şekilde istifade edeceğinizi düşünüyorum. Rabbim yolunuzu açık etsin. Sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin.” dedi. Müdür Kabahasanoğlu konuşmanın ardından öğrencilere anılarını yazmak için kalem ve anı defteri hediye etti. Of’tan yola çıkan öğrenciler Bilecik’te serpme kahvaltı yaparak hem kahvaltı yaptı, hem de dinlendiler.

Bilecik, Söğüt, Bursa’da yoğun gün yaşadılar

Bilecik'te kahvaltının ardından Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şey Edebalı ve ailesinin türbeleri ziyaret edildi. Ardından Söğüt'e geçilerek burada Ertuğrul Gazi ve silah arkadaşlarının türbesini ziyaret edildi. Ertuğrul Gazi türbesinde saygı nöbeti tutan askerlerin nöbet değişimi öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Türk Büyükleri anıt ziyaretinden sonra Osmanlının ilk başkenti Bursa’ya geçildi. Bursa’da İlk olarak Panaroma  1326 tanıtım müzesinden çok etkilendi. Yemeğinin ardından Osman Gazi, Orhan Gazi türbeleri ve tarihi mekânlar ziyaret edildi. Ulucamiinde kılınan akşam namazı ile kalınacak Bandırmaya geçildi.

Çanakkale dolu dolu yaşandı

Bandırma'da kaldıkları otelde erken kalkıp kahvaltılarını yaptıktan sonra Çanakkale’ye doğru yol çıkıldı. Çanakkale’ye varan öğrenciler deniz otobüsü ile Avrupa yakasına Çanakkale kara savaşlarının yaşandığı bölgeye geçildi. Öğle yemeği ve cuma namazının ardından öğrencilerin hayli etkilendikleri Çanakkale Savaşları Tanıtım Müzesi ziyaret edildi. Ardından Kuzey Cephesi ve kahramanlığı ile tarihe adı kazanmış 57. Alay ziyaret edildi. Akşam feribotla karşıya geçen öğrenciler dinlecekleri otele geçti. Çanakkale’de İkinci güne kahvaltıdan sonra Truva atı, Nusret Mayın Gemisi gezildi. Akabinde Fatih’in Anadolu yakasına yaptırdığı ve savaş malzemelerinin yer aldığı Çimenli Kalesi gezildi. Çimenli Kalesinden sonra feribotla kara savaşlarının yaşandığı Güney Cephesi gezilerek tüm şehitler için Kuranı Kerim okunarak dualar okundu. Savaşların yaşandığı alanlar ve Çanakkale Şehitleri Abidesi ziyaret edildikten sonra yenilen öğlen yemeğinin ardından İstanbul’a geçildi. Kalacakları otele yerleşip akşam yemeklerini yiyen öğrenciler odalarına çekildiler.

Son gün İstanbul

 

İstanbul’da sisli bir sabaha uyanan öğrenciler kahvaltının ardından ilk ziyarete Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesine oldu. Ardından Trabzon’un Fatihi Fatih Sultan Mehmet’in türbesi okunan Kuranı Kerim ve dua Fatih Camii ziyaret edildi.  Oradan Panorama 1453 müzesi ziyaret edildi. İhtişamın merkezi, uzun yıllar dünyanın yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı ve dünyanın en eski yapılarından olan Ayasofya Cami, Çemberlitaş meydanı gezildi. İstanbul'da bulunan Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği yönetimi kurulu üyelerinin yemek ikramının ardından eğitim tarih, kültür ziyareti sona erdi. Öğrenciler sağ ve salimen ailelerine kavuştu.

Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği adına projeyi yürüten proje Koordinatörü İzzet Keleş gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; "Tarihimi Tanıyorum Ecdadımla Gurur Duyuyorum" projesi ile düzenlediğimiz gezimizi mükemmel şekilde tamamladık. Öğrencilerimiz için her anlamda faydalı tam bir eğitim faaliyeti oldu. Projenin kabulündeki katkılarından dolayı Of İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği  Başkan Vekilimiz M.Hakan Terzioğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, projemizin yapılmasında bizlere büyük kolaylıklar gösteren Of İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu’na,  İstanbul’daki yemekte bizleri ağırlayan yönetim kurulu başkanım ız Ali Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerimize, gezimizde bizlere yardımcı olan değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize, kaptanlarımıza ve eğitim kültür turumuzun en iyi şekilde geçmesi için büyük hassasiyet gösteren  Nyle Tur Acentesi sahibi Nihat Yılmaz beye teşekkür ediyorum. Her şey ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması içindir. Gelecekte daha güzel projeler yapma umuduyla herkese teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.  

Son Güncelleme: 21.01.2020 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90