banner102

İmam Hatipliler Of AGD'de Toplandı

Anadolu Gençlik Derneği İmam Hatipler Komisyonu tarafından ülke genelinde düzenlenen eğitim programlarının bir ayağı da Of İlçesinde gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Kasım 2016 Pazartesi 02:52
İmam Hatipliler Of AGD'de Toplandı

 Bölge İllerden gelen İmam Hatipli Öğrencilerin  katılımı ile gerçekleştirilen eğitim programı Of AGD Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bir günlük gerçekleştirilen eğitim Programı farklı dallardaki eğitim ile gerçekleştirildi. Öğencilerin yoğun ilgi ile takip ettiği eğitim programı Of İHK Başkanı İdris Ayazoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını ise AGD Trabzon Şubesi İHK Başkanı Sıddık Akyasan yaptı. Ardından kürsüye çıkan AGD Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek, programının önemini ve neden bu tür programları gerçekleştirdikleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Amaçlarının önce Ahlak ve Maneviyat'ı benimseyen bir gençliği yetiştirmek olduğunu söyleyen İl Başkanı Şimşek, "Merhum Erbakan hocamızın tabiriyle: ' Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir.' sözünü benimsemiş bir gençlik teşkilatı olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hayırlı birer evlat, ana-baba, inancına, ülkesine ve insanlığa hizmet eden bir insan olarak yetiştirme gayretindeyiz. " diyerek bu çalışmalarda kendilerine maddi ve manevi destek verenlere teşekkür etti.

İl Başkanının konuşmasından sonra söz alan AGD Genel Merkez İmam Hatipler Komisyonu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Dumangöz, programa katılan öğrencilere seslenerek bütün insanlığa örnek olmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. İmam Hatipli bir öğrencinin diğer öğrencilerin arasında parmakla gösterilen bir öğrenci olması gerektiğini söyleyen Dumangöz, "İmam Hatipli her öğrencinin adına yaraşır bir kişiliğe, ve donanıma sahip olması gerekiyor. Niçin yaratıldığını bilmesi ve yaratılış gayesini öğrenerek bütün insanlığın saadeti için gayret etmesi gerekiyor. Bunun için her İmam Hatipli öğrencinin ayda en az iki kitap okuması gerekiyor" dedi.

Eğitim programının devamında Genel Merkez İmam Hatip Komisyonu Teşkilat Başkanı M.Sami Koçak, Okuma Grupları Başkanı Süleyman Ballıderya ve Medya ve Tanıtım Başkanı Fatih Aslan ile Mali İşler Başkanı Abdullah Arslanhan kendi alanlarında eğitim sunumları yaptılar. Program öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekiminden sonra son buldu.   

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.11.2016 03:06
Anahtar Kelimeler:
Abdurrahman Şimşek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90