banner102

İnan Hocaefendi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gençlik yıllarından vefatına kadar Milli Görüş davasının her kademesine maddi ve manevi desteklerini veren 84 yaşındaki Ali İnan Hocaefendi Rahmet-i Rahman'a kavuştu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Ağustos 2019 Cuma 10:27

Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Hasan İnan hocanın babası olan ve Of'ta uzun yıllar İmam Hatiplik yapan Ali İnan Hocaefendi uzun süre geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı hastanede yatıyordu. Son olarak yatmakta olduğu Of Devlet Hastanesinde sabaha karşı dünya hayatına gözlerini yumdu.

Ali İnan Hocaefendinin cenazesi 15 Ağustos 2019 Persembe günü ikindi namazına müteakiben çok sayıda kişinin katılımı ile Of Çarşıbaşı Camiinde kılınarak Ballıca Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına, Of Kaymakam Vekili /Hayrat Kaymakamı İbrahim Şenkon, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Saadet Partisi Genel Bakan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, AGD İl Başkanı Ahmet Başaran Manav, Bölge İl ve İlçe MİLKO Teşkilatları, Kurum Amirleri, Müdür ve Öğretmenler, İmam Hatipler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜLÜMSEYEREK DÜNYADAN AYRILDI

Sabah saatlerinde vefat eden Ali İnan Hocaefendi, ikindi namazına kadar Ballıca Mahallesindeki evine götürüldü. Yüzünde burukluk olan İnan Hocaefendi, cenazesi kılınmak üzere evden çıkartıldığında ise yüzünde gülümseme oldu. Görenleri şaşkına çeviren durumun tek açıklaması şu olsa gerek;

Sevgili Peygamberimiz: “Cenazeyi defnetmede sü’art/acele edin. Eğer cenaze, salih biri ise hemen cenazeyi sevabıyla buluşturmak onun için daha hayırlıdır. Eğer cenaze salih değilse o bir kötü iştir hemen omuzlarınızdan onu kabre koyuverin” emridir. (Buhari, Sahih, K. Cenaiz. Bab’üs-sür’atı bi’l-cenaizi)

Of'un Nabzı Medya ailesi olarak merhuma Yüce Rabbimizden Rahmet, tüm sevenlerine de Sabr-ı Cemil niyaz ediyoruz.






Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.08.2019 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90