banner102

İnan, 'Zalimlerle Birlik Olunmaz'

AGD Haftalık Sohbeti Yurt Öğrencilerinin katılımı ile AGD Of Yurt binasında yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Ekim 2014 Pazartesi 11:24
İnan, 'Zalimlerle Birlik Olunmaz'
Her hafta düzenli olarak yapılan AGD Haftalık sohbetlerinin bu haftaki sohbet konusu Müslümanların döktüğü kan ve gözyaşı oldu.

AGD Of Temsilcisi Hasan İnan'ın yaptığı sohbette, bu yılki Kurban Bayramı dolayısıyla Of ilçesinden 385 hissenin Kenya'da bizzat Hasan İnan'ın giderek kesilmesiyle gerçekleştirmesi ve orada yaşanan olumsuz tablonun anlatımı yapıldı.

Müslümanların birlik içerisinde olmaları gerektiğinin de altı çizilen sohbette, Zalimlerle birlik olunmayacağını, olunmasının dahi bir Müslüman tarafından düşünülmemesi gerektiği söylendi.

Elimizdeki nimetlere karşı şükretmenin en etkili yöntemi, açlık ve sefalet içerisinde yaşayan Afrika ülkelerine ziyaretin olduğunu da söyleyen Hasan İnan, "Müslümanlar olarak açlığın ve sefaletin ne olduğunu bilmemiz ve layıkıyla algılamamız için bu sıkıntıları yaşayanları bizzat görmemiz gerekiyor." diyerek, bizim burada en fakir olarak gördüğümüz birçok insana oradaki insanlar gıpta ile bakacaklarını söyledi.

Kenya'da kesilen kurbanlar hakkında ileriki zamanlarda daha detaylı bir birli aktarımında bulunacağını da söyleyen İnan, Of'tan gönderilen 385 kurban hissesinin eksiksiz ve sorunsuz kesilerek orada bulunan fakirlere dağıtıldığını söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.10.2014 13:10
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mülayim uslu 2014-10-13 17:18:51

bir kenya eksikti hayvancılık kenyada var niçin etler oralara gidiyor

Avatar
Faruk Keleş @mülayim uslu 2014-10-14 11:46:47

Mülayim kardeş eğer bu yorumu bilmeden yaptınsa sana kısa bir açıklama yapayım;
Kardeş buradan hiçbir zaman et gitmiyor, sadece yardımseverle Kurban hissesini parasıyla alıyor ve Muhterem Hasan hoca bunları bizzat yerinde kestiriyor. Yani Kurbanlar oraya ait. Yoksa 270 TL ye nasıl kurban hissesi alınıyor? Hiç düşünmedinizmi?

Avatar
adil avcan 2014-10-15 15:02:15

akp sayesinde hayırlarımız çoğalıyor teşekkürler

banner90