banner102

İş Adamı Yeşilyurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

İlçemizin hayırsever iş adamı Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt (82) Yemişalan Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
28 Kasım 2020 Cumartesi 18:02
İş Adamı Yeşilyurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Of’un Yemişalan Sakinlerinden olup yaşamını Samsun’da sürdüren Cemal Yeşilyurt, doğduğu ve büyüdüğü memleketi için yardımlarını hiç esirgemedi.

Hikmet, Necdet ve Fikret kardeşlerin babası olan Cemal Yeşilyurt, Yeşilyurt Grup’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyordu.

İşadamı Cemal Yeşilyurt'un cenazesi, Samsun'da yaptırdığı, geçen yıl Tekkeköy'de açılan Yeşilyurt Demir Çelik Camii'nde helallik alınmasının ardından memleketi Of’a getirildi.

Cemal Yeşilyurt Of’un Yemişalan Mahallesindeki kendi yaptırdığı Mimar Sinan camiisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Cumhurbaşkanı baş danışmanı Oktay Saral,Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu,Ordu valisi Tuncay Sonel, Trabzon büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Samsun eski belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,Trabzon emniyet müdürü Metin Alper, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kurum ve daire amirleri, stk ve siyasi parti temsilcileri,  Yeşilyurt, ailesi, akrabaları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Cemal Yeşilyurt kimdir?

1938 yılında Of'un Yemilşalan Mahallesi'nde 6 çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Cemal Yeşilyurt, ilk ve orta öğretimini Of ilçesinde tamamladı. 1953 yılında Of-Samsun arası çalışan otobüsleri de olan Cemal Yeşilyurt, yaptığı yatırımlarla, istihdama ve ekonomiye sağladığı katma değerlerin yanı sıra eğitimden sağlığa birçok alanda sosyal sorumluluk çerçevesinde verdiği destekle ismi anılırken, Yeşilyurt markasını Türkiye'nin saygın gruplarından biri haline getirdi.

 

 

Son Güncelleme: 28.11.2020 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90