banner102

İslam'da Sebat ve Sabır

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin düzenlediği Haftalık Eğitim Konferansında konuşma yapan Of İlçe Başkanı Hasan İnan, İslam'da Sebat ve Sabır konulu yaptığı konuşmada, meselenin postu deldirmeden teslim etmek olduğunu söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Ekim 2016 Cumartesi 02:30
İslam'da Sebat ve Sabır

Her Müslümanın sabır ve sebat konusuna çok dikkat etmesi gerektiğini söyleyen AGD İlçe Başkanı İnan, "Bizler Müslümanlar olarak sadece inandım demekle kurtulacağımızı düşünmemiz gerekiyor. Çünkü Yüce Rabbimiz bize Kur'an-ı Kerim'in Ankebut suresi 2. Ayet-i Celilesinde şöyle buyuruyor: "İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece 'İman ettik' demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?" diyerek son nefesimize kadar imtihanda olduğumuzu ve sabır ile sebat göstererek kurtuluşa erebileceğimizi söyledi.

Hayatın her noktasının imtihan olduğunu ifade eden İnan, "Her insanın nefes alışı, uyuması, zaruri ihtiyaçlarını görmesi, eğlenmesi, işini yapması ve diğer bütün işleri imtihanın bir parçasıdır. Bu imtihanı sadece inandım diyerek değil, inandıktan sonra gerek bu inancın sebatlığı, gerekse inancın gereği olan amel noktasında sebat göstererek sabırla son nefese kadar bunu devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 08.10.2016 02:32
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90