banner102

İslâm; Bütün İnsanlık İçin Huzur Kaynağıdır! -VİDEO

Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanlığının haftalık olarak düzenlediği Perşembe Konferanslarının bu haftaki konusu ' İslam Bütün İnsanlık İçin Huzur Kaynağıdır!" başlığı altındaki açıklamalar oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Mayıs 2016 Pazar 02:21

"Emanetin sahibi olan Rabbimizin rızasını kazanmak veya nefsin, yani şeytanın rızasını kazanmak için mi çalışıyoruz diye kendi kendimizi sürekli sorgulamamız gerekir." diyen AGD Of İlçe Başkanı Hasan İnan, bizlerden sayamayacağız kadar nimeti esirgemeyen Yüce Rabbimizin emir ve yasaklarını layıkıyla yerine getirmememiz gerektiğini söyledi.

YARIN KIYAMET İÇİN NE HAZIRLADINIZ?

'Emanetin sahibi Rabbimizin rızasını kazanmak için ne yapıyoruz, diye kendi kendimizi sorguladığımız gibi birbirimize de hatırlatmalıyız.' diyen Hasan İnan, "Hayatın bize emanet olduğunu ve bu emanetin Rabbimiz tarafından istenildiği zaman bizden alabileceğini sürekli düşünmeliyiz. Bizim elimizde ne varsa hepsinin birer emanet olduğunu unutmamalıyız. Aynı şekilde kendi vücudumuzun da bize emanet olduğunu ve bu emaneti sahibinin emrine göre kullanmamız gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

HER TARAFTAN GÖZETİLİYORUZ!

Bizim Rabbimizden gizli yapabileceğimiz hiç birşey yoktur diyen İnan, "Yaşantımız boyunca her ne yapıyorsak hepsinin kayıt altına alındığını ve hiçbir şekilde bu kaydın silinmeyeceğini, kesiklik olmayacağını bilmemiz ve buna göre yaşam sürmemiz, Müslümanlar olarak asli görevimizidir. Dünya hayatımızda yanlış birşey yaptığımızda yakalanırız diye nasıl korkuyorsak, her şeyimizin eksiksiz şekilde kayıt altına alan Yüce Rabbimizin de bizi hesaba çekeceğini unutmamalıyız. Nasıl ki her tarafı kamera ile donatılmış bir mekanda dikkatli davranırsak, bizi yaşantımız boyunca kesintisiz takip eden Yüce Rabbimizin huzurunda olduğumuz idrak ederek çok dikkatli davranmalıyız. Emir ve yasakları yerine getirmek için elimizden geleni yapmalıyız." diyerek her yaptığımıza imtihan gözüyle bakmamız gerektiğini ifade etti.

İnan, konuşmasının devamında dünya ve ahiret saadetimiz için İslam'a sımsıkı sarılmamız gerektiğini ayet ve hadislerden örnekler vererek konferansa katılanlara anlattı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.05.2016 02:23
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90