banner102

İstihdama Yönelik Kurslar başlıyor

Ülkemizde önemli yaygın eğitim merkezleri olan Halk Eğitim Merkezleri faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Of halk Eğitim Merkezi İŞKUR işbirliği ile yeni kurslar açılıyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Ocak 2018 Pazartesi 13:54
İstihdama Yönelik Kurslar başlıyor
Of Halk Eğitim Merkezinde; Giysi Tadilatçısı Programı (552 saat), Geleneksel Türk İşlemeleri Programı (544 saat) ,Saç Bakım ve Yapımı Programı(717 saat), Satın Alma Görevlisi Programı (960 saat), Takı Yapımı Programı (744 saat ) olmak üzere 5 ayrı kurs için start verildi. Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Usta Öğreticilerin vereceği kurslara devam zorunlu olup devamsızlık kurs süresini 1/5’ini geçemeyecektir. Hafta içi 5 gün 8 saat esasına göre düzenlenen kurslara katılan Kursiyerlere İŞKUR tarafından 25 lira yevmiye verilecek. Kursların devlete maliyeti 220.522,00 lira olacak.

Kursların başlaması nedeniyle Of Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bir toplantı tertip edildi. Toplantının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. Kabahasanoğlu, “ Öncelikli olarak kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Allah devletimizi, milletimizi daim etsin. Bu kursların toplam maliyeti devletimize 220.522 lira. Gerçekten önemli bir miktar. Görüyorum ki kursiyerlerim büyük oranda kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımızın eli değdiği iş farklı oluyor. Onların gayretleri başarıyı getiriyor. Şimdiden hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum." diyerek  Her zaman İŞKUR projelerinde istişare ettikleri ve yardımlarını esirgemeyen İŞKU İl Müdürü Adnan Zengin’e, Şube Müdürü Süleyman Bedir’e ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay’a teşekkür etti.


Son Güncelleme: 22.01.2018 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90