banner102

Karadeniz için yeni bir proje

Karadeniz Havzası için Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi olsun (Leave your Environmentalist Spirit Online for the Black Sea Basin) adı ile Avrupa Birliği Destekli olarak bir proje düzenleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Ekim 2020 Salı 15:24
Karadeniz için yeni bir proje

Of Ziraat Odası Başkanlığı,  Karadeniz Havzası 2. Proje Çağrısı ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ENI CBC BSB 2014 -2020 programı kapsamında "Spirit BSB online" kısaltması ile 1064 numaralı "Karadeniz Havzası için Çevreci Ruhunuzu Çevrimiçi Bırakın" adlı projenin çalıştayına ev sahipliği yaptı. Proje Ortakları olarak; Of Ziraat Odası Başkanlığı,Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, TiflisUluslararası Sosyal Araştırmalar ve Politik Araştırma Merkezi,Romanya ECOM . Proje1 Haziran 2020-31 Mayıs 2022arasını kapsayan 24 ay sürecek.

15-16 Eylül 2020 tarihlerinde Trabzon Ziraat Odasında Romanya ve Gürcistan'dan ortakların ve tüm katılımcıların online olarak iştirak ettiği “ Karadeniz Havzasındaki Kirlilik ve Çözümler” konulu çalıştay yapıldı. Projenin amacı; çevreye ilişkin genç yaşlardan itibaren olumlu bir farkındalık oluşturarak bir model ortaya koymaktır. Öncelikle Karadeniz bölgesinde mevcut kirlilik düzeylerinin son durumunu ortaya koyacak çalışmalar yaparak bir rapor oluşturulacaktır. Bu çerçevede Karadeniz’e sınırları olan tüm ülkelerdeki kirlilik düzeyleri ortaya konulmaya çalışılacaktır. Bu çerçevede potansiyel kirlilik kaynakları da ortaya konulacaktır. Karadeniz Havzasındaki kirletici türleri ve kaynakları konuları tartışıldı. Karadeniz'e akan büyük nehirlerin, Karadeniz Havzasındaki kirlilik sorununa dönüştüğü tüm alanlardaki ekonomik faaliyetlerin ve kentsel gelişim faaliyetlerinin etkisi yüksektir. Bu nedenle proje ekibi, yalnızca ortakların ofislerinin bulunduğu alanlarda değil, Karadeniz Havzası alanındaki çevresel zorluklarla ilgili kamuya açık bilgilere ve bilimsel çalışmalara erişmeye yönelik çalışmalar sürdürmektedir.İkinci aşamada çevre ve kirlilik farkındalığına yönelikbir eğitim planlanacaktır. Bu çerçevede belirlenen öğrencilerimize yenilikçi araçlarla çevre kirliliği ve farkındalığına ilişkin uygulamalı eğitimler verilecektir. Bu çerçevede öğrencilerimizin ilgisini çekmek için video oyunu da geliştirilerek kirlilik ve farkındalık eğitimlerindekullanılacaktır.Üçüncü aşamada derslerde kirlilik farkındalığına ilişkin eğitimler, oyunlar ve gerçek alanda uygulamalaryapılacaktır.Dördüncü aşamada Uluslararası Karadeniz Günü etkinlikleri icra edilecektir. Bu aşamada uluslararası bir konferans düzenlenecektir. Bu çerçevede kirliliğe ilişkin belirleyenler ve sonuçları tartışılacaktır.

Proje kapsamında projeyi tanıtmak için projenin paydaşlarından Of Zıraat Odasından Proje Halkla İlişkiler Uzmanı Merve Akyüz ve Kontrol Asistanı Yakup Bulut projenin tanıtımı için Of’ta kurumları ziyaret ederek projeyi tanıtıyorlar.

 

 


Son Güncelleme: 07.10.2020 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90