banner102

Karate Takımı Kuşak Sınavı 2019

Salih Doğan Özel Karate Takımı'nın 2019 kuşak sınavı Of Spor Salonunda yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Şubat 2019 Cuma 19:07
Karate Takımı Kuşak Sınavı 2019

Türkiye Karate Federasyonunun 4 ayda bir şubat haziran ve ekim ayları içerisinde, ülke genelinde tüm illerdeki kulüp ve özellerin yaptığı kuşak sınavı Of'ta Salih Doğan Özel Karate Takımı tarafından da yapıldı.

43 sporcunun yer aldığı kuşak sınavında 8 sarı, 5 turuncu, 6 yeşil, 7 mavi, 6 kahverengi bir süt kısma terfi ederken, kahverengi III den, kahverengi II. banda 9 sporcu. kahverengi II den kahverengi I. banda  2 sporcu geçti.

Konu hakkında kısa açıklama yapan Özel Karate Takım hocası Salih Doğan, "Karatede kuşaklar 7 renktir. Sırasıyla beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi. Kahverengi kuşakta 3 bant bulunur, yani 1 yıl beklenilir ondan sonra 12 yaşını dolduranlar siyah kemere terfi ederler. Ustalık başlangıcı kuşaklar olgunlaşmanın sembolüdür.  1 meyvenin nasıl açık renkteyken koyulaşarak meyve en iyi olgunlaşmışsa, buda aynı düşünce ürünüdür. Siyah kemer, başlangıçta nasıl bir öğrenci ilk, orta, lise okullarından sonra üniversiteye girip meslek ediniyorsa, karate de öyle ustalık başlıyor." diyerek bu geçişlerin öğrencilikten ustalığa geçiş olduğunu söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 08.02.2019 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90