banner102

Kardeş Eli Somalilandlıları Sevindirdi

Kardeş Eli Derneği bu yılda Cansuyu Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Kurban kampanyası ile unutulan Müslümanlara yardım elini uzattı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Eylül 2015 Salı 16:48
Kardeş Eli Somalilandlıları Sevindirdi

 Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü Kurban kampanyası bünyesinde bu yıl 300 kurban hissesini dünya ülkelerinin yok saydığı Somaliland'ta kesip muhtaçlara dağıtan Kardeş Eli Sosyal Yardımlaşma  Derneği toplamda Cansuyu Derneği ile birlikte 3 bin aileyi sevindirdi.  

Kardeş Eli Derneği Başkan Yardımcısı Hasan İnanın öncülüğünde kesilen 300 kurban hissesini Cansuyu derneği ekipleri ile birlikte muhtaçlara dağıttılar.

Cansuyu, dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve mağdur Müslümanların yüzlerinde tebessüm, gönüllerinde sevgi olup aktı. Toplamda 26 ülke 40 bölgede Müslüman kardeşlerini Kurban Bayramı’nda yalnız bırakmayan Cansuyu, dünya ülkelerinin varlığından bile bihaber olduğu Somaliland’da 3 bin aileye et dağıttı…

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünyanın dört bir tarafındaki mağdur ve mazlum Müslümanları Kurban Bayramı’nda da yalnız bırakmadı. Toplamda 26 ülke 40 bölgede mağdur ve mazlum Müslümanlara Cansuyu olan dernek, dünya ülkelerinin varlığından bile bihaber olduğu ve tanımadığı Doğu Afrika ülkesi Somaliland’da yüzlerde tebessüm ve gönüllerde sevgi olup aktı. Kurban Bayramı’ndan iki gün önce Somaliland’da gelen Cansuyu ekipleri, çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi muhtaç aileleri tespit etti. Ardından bağışçıların verdiği 300 büyükbaş kurbanı keserek, 3 binden fazla muhtaç aileye Cansuyu oldu.

OSMANLI’NIN TORUNLARI KARDEŞLERİNİ UNUTMADI

Bundan 5 asır önce ecdad Osmanlı’nın Doğu Afrika’nın bu uçsuz bucaksız topraklarında damakta bıraktığı tat, Cansuyu ekiplerinin işlerini kolaylaştırsa da yüklerinin hiçte hafif olmadığını gösterdi. Durumun farkında olan Cansuyu ekipleri ise, ecdad Osmanlı’nın damaklarda bıraktığı tadı aratmayacak çalışmalar yapmak için gecesini gündüzüne katarak, kısacık zaman dilimini dolu dolu geçirdi. Bir haftalık zaman diliminde Cansuyu ekipleri, Somaliland’ın Başkenti Hargiesa, Borama ve Berbera şehirlerini gezerek, Somalilandlı kardeşlerinin yardımına koştu. Buralardaki insanların ihtiyaçlarını tespit eden ekipler, öncelikle bu ailelere kurban etlerini dağıtırken, diğer ihtiyaçları için de Cansuyu Genel Merkezi’ne iletilmek üzere raporlar hazırladı. Somalilandlı vatandaşlar, Cansuyu’nun yardımları ve ilgilerinden memnun kalırken, yalnız olmadıklarını ve arkalarında Osmanlı’nın torunlarının olduğunu hep bir ağızdan haykırdılar adeta.


Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.09.2015 16:50
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90