banner102

Kardeşeli standına yoğun ilgi FOTO HABER

Of'un ve Ofluların iyilik köprüsü Kardeşeli Derneği, Ofluların yardım ve desteklerini bu kez okyanus ötesine taşımak için harekete geçiyor.

12 Ekim 2012 Cuma 11:05
Kardeşeli standına yoğun ilgi FOTO HABER
KardeşŸeli DerneğŸi, Arakan’da yaşŸanan olaylara duyarsız kalmadı. Arakan’da Budistlerin zulmü altında inleyen ve asimilasyon ve sürgün ile başŸ başŸa bırakılan Arakan Müslümanlarına yardım ulaşŸtırmak üzere, Of’tan Arakan’a yardım köprüsü kurulacak. Bu noktada kurban bağŸışŸlarını kabul eden KardeşŸeli, bayram öncesinde Türkiye’nin öncü yardım kuruluşŸlarından Cansuyu ile ortak platformda hareket ederek toplanan kurban bağŸışŸlarını en sağŸlıklı şŸekilde Arakan Müslümanlarına ulaşŸtıracak.
 
Kurban bağŸışŸları ile ilgili OFUNNABZI.COM’a açıklamalarda bulunan ve KardeşŸeli ve Oflular adına ARAKAN’a gidecek olan derneğŸim yönetim kurulu üyesi Hasan İnan, toplanan kurbanların gün geçtikçe arttığŸını ifade ederek şŸöyle konuşŸtu:
 
“ARAKAN’A DUYARSIZ KALAMAZDIK!”
“GeçtiğŸimiz yıl Somali’de gerçekleşŸtirdiğŸimiz Kurban bağŸışŸlarını bu sene hem Somali hem de Arakan için gerçekleşŸtireceğŸiz. Somali’de gördüklerimiz, orada yaşŸananlar İslam dünyasında yaşŸananların adeta bir resmi gibiydi. Bu sene ise Arakan’da yaşŸanan zulümler, Müslümanlara uygulanan şŸiddet ve baskılar Arakan’ı da gözardı etmemiz gerektiğŸini bizlere gösterdi. O nedenle toplanan kurban yardımlarını Arakan ve Somali adı altında iki kısma ayırdık. VatandaşŸlarımız isterlerse Arakan’a, isterlerse Somali’ye bu yardımları rahatlıkla bizim aracılığŸı ile gönül huzuru ile ulaşŸtırabilirler. Yine KardeşŸeli DerneğŸimizden de Somali ekibi içersinde olacak arkadaşŸlarımız var. Onlar da inşŸallah Oflular adına Somali’de bulunacak ve kurbanların en hızlı güvenilir bir şŸekilde Somalili Müslümanlara ulaşŸmasını sağŸlayacaklar.”  
 
VatandaşŸlarımızımın topladığŸımız kurbanların nasıl kesildiğŸini ve dağŸıtıldığŸını görmeleri için CD çalışŸması ve sertifika verildiğŸini belirten İnan sözlerine şŸöyle devam etti:
 
“Biz kurban bağŸışŸlarını dünyanın uzak köşŸelerindeki Müslüman kardeşŸlerimize ulaşŸtırmak için yoğŸun çaba sarfediyoruz. Kurbanların ihtiyaç sahiplerine tam olarak ulaşŸması için tüm tedbirleri aldık. İnşŸallah bu konuda hiçbir sorun yaşŸanmayacak. Kurban kesim ve dağŸıtım işŸlemlerini de bağŸışŸ yapanlar için CD ortamında görüntülü olarak hazırlayıp önceki senelerde yaptığŸımız gibi vatandaşŸlarımıza yine ulaşŸtıracağŸız. Bu konuda çok hassasız", dedi.
 
KardeşŸeli bu yıl için Somali için 230 TL, Arakan için 300 TL ve Of için 550 TL bedel karşŸılığŸında kurban kesimi yapacak.
 
ܖte yandan cuma namazı çıkışŸında KardeşŸeli standına yönelik büyük ilgi gerçekleşŸti. Oflular, standa gelerek kurban bağŸışŸında bulundu.
 


 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ihsan sayın 2012-10-12 13:21:22

Allah yolunuzu açık etsin. LJok güzel çalışma.

banner90