banner102

Kardeşlik köprülerini sağlamlaştıracak!

Of Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Kasım 2021 Perşembe 11:47
Kardeşlik köprülerini sağlamlaştıracak!

Of Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereği gündem maddelerini görüşüp, karara bağlamak üzere belediye meclis salonunda toplandı. Plan Bütçe Komisyon Raporu ve 2022 Yılı Performans Programı'nın görüşmelerinin ardından diğer gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Sur Belediyesi ile kardeş belediye olma maddesi görüşüldü. Bu kapsamda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Of ve yöre kültürünün tanıtılacağı etkinlikler düzenlenecek. Aynı şekilde Sur Belediyesi'nin Of ilçesinde düzenleyeceği etkinliklerle Güneydoğu kültürü Of'ta tanıtılacak.

FARKLILIKLARIMIZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR

Gündem maddesi ile ilgili söz alan Başkan Sarıalioğlu, "Anadolu binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri bünyesinde barındırmıştır. Bu topraklar farklı insan çeşitliliklerini bir araya toplayan dünyadaki en nadide yerdir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Binlerce yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklardaki bağlarımızı bizde sağlamlaştırarak ileri ki nesillere aktarmalıyız. Ülkemizin doğusu da bizim batısı da. Kuzeyi de bizim güneyi de.  Bizim bu bağları her zaman diri ve sağlam tutmamız gerekir. Diyarbakır bizim önemli illerimizden bir tanesidir. Bunun için Sur Belediyesi ile kardeş belediye olma düşüncesi gündeme geldi. Bizim de kardeşlik bağlarımıza katkı sağlamak için böyle bir çalışmamız oldu. Önümüzdeki süreçte bunun adımlarını atarak yöremizin kültürünü, yapacağımız etkinliklerle Sur'da tanıtacağız. Tabi Sur Belediyesi'nden de gelecek olan arkadaşlarımız burada kültürlerini tanıtacak. Şimdiden iki belediyemize de hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.11.2021 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90