banner102

Kaymakam Arslan'ın fabrika turu

Of Kaymakamı Eren Arslan, Çamlı Çay Fabrikasına ziyaret ederek çayın işlenişi ile ilgili görevlilerden bilgiler aldı.

31 Mayıs 2013 Cuma 14:10
Kaymakam Arslan'ın fabrika turu

Fabrika girişinde Müdür Yaşar Çakır tarafından karşılanan Kaymakam Arslan, el değmeden üretilen çayın hangi safhalardan geçerek paketlendiğini yerinde görme fırsatı buldu.


Bölge için çok önemli bir gelir kaynağı olan çayın bu denli hijyenik koşullarda üretilerek tüketiciye ulaştırılmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı başta ÇAYKUR Genel Müdürü sayın İmdat Sütlüoğlu ve tüm ÇAYKUR çalışanlarını tebrik eden Of Kaymakamı Eren Arslan: “1924 yılında İktisat Bakanlığı'nın temsilcisi olan Zihni Derin tarafından Gürcistan’dan getirterek bölgeye diktirdiği  çay fidelerinin bir bölgenin kalkınmasına nasıl katkı yapılabileceğinin en güzel örneğini burada görmekteyiz. Yöremiz çalışkan insanlarıyla çok verimli bir coğrafya. Sadece çayla sınırlı kalmayıp, diğer tarımsal ürünleri de geliştirmek gerekiyor. Bu noktada son yıllarda Kivi ve Likapa üretiminde önemli bir ivme kazanıldı. İnşallah bizlerinde destekleriyle çayın alternatifi olmaya aday bu ürünlerimiz üreticimizin yüzünü güldürecektir” dedi. 

Gezi sonrası bu senenin ürününden demlenen çayı içen Kaymakam Arslan: “İlçemize gelen tüm vatandaşlarımızın çay fabrikalarımızı gezmelerini ve yeşil yapraklardan süzülerek demliklerde kıvama gelen çayımızdan içmelerini tavsiye ediyorum” dedi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.06.2013 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90