banner102

Kaymakam Fırat, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Programa Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak İdareciler Günü Nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Vali Yardımcıları ve Kaymakamları ağırladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ta katıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Ocak 2017 Çarşamba 01:49
Kaymakam Fırat, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Programa Katıldı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, vali yardımcıları ve kaymakamlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok büyük saldırı altında olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı, ülkemizin içini sağlam tutmamızdır. Eğer, biz kendi topraklarımızın içinde huzuru, güveni, refahı temin edemezsek, dışarıda ne sözümüzün bir kıymeti kalır ne de tek bir adım atacak zemin bulabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak İdareciler Günü vesilesiyle vali yardımcıları ve kaymakamlarla öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“İDARECİLERİMİZ, DEVLETLE MİLLET ARASINDAKİ KÖPRÜDÜR”

İdarecilerin, sadece devletin gücünü değil, aynı zamanda şefkatini de temsil ettiğine işaret ederek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü ile bunun kastedildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için idarecilerimizi, devletle millet arasındaki köprüler olarak görüyoruz. Özellikle kaymakam unvanı taşıyan idarecilerimiz, doğrudan sorumluluk üstlenen, kişisel kabiliyetleri ve gayretleriyle görev yaptıkları yere damga vurma imkânına sahip kişilerdir” diye konuştu.

İdarecilerin, günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü çalışacak bir tempoyla işlerine sarılmadıkları takdirde milletle güçlü bir ilişki kuramayacağını ve görev yaptıkları yerde kalıcı izler bırakamayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu fedakârlığı göze alamayan kişi, kusura bakmasın, yanlış meslek seçmiş demektir. İdareci değil de memur olacak kişiyi sorumluluk makamına oturtmuşsak, biz de bir yanlış yapmışız demektir. Bazen şahsen karşılaştığım da oluyor, öyle idarecilerimiz var ki, mazeret üretirken gösterdiği mahareti iş üretirken ortaya koysa, zaten mesele bitecek. Başarılı olan arkadaşlarımızı, ‘marifet iltifata tabidir’ sözüne uygun şekilde takdir ederken, aynı çabayı göstermeyenleri de süratle ayıklamak mecburiyetindeyiz. Unutmayınız ki, Yeni Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin içinden geçtiği şu kritik dönemde, idarecilerimizin basireti ve çabası belirleyici öneme sahiptir. İnşallah, bu süreci hep birlikte alnımızın akıyla yönetecek ve ülkemizin önünü açacağız.”

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 11.01.2017 01:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90