banner102

Keleş’ten Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, her yıl kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili yazılı mesaj yayınladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Ocak 2021 Pazar 17:25
Keleş’ten Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

‘Gazeteci elde ettiği gücü siyasi ve ekonomik şantaj olarak kullanmamalı’ diyen İzzet Keleş, “Bu yıl dünyada yaşanan Pandemi nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buruk bir şekilde kutluyoruz. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın bu özel günleri kutlu olsun.” temennisinde bulundu.

Keleş açıklamasına şu şekilde devam etti;

“İnsanlık hayatı belki de tarih boyunca hiç maruz kalmadığı kadar tehlikeli bir süreci yaşıyor. Bugünlerde   dünya baş döndürücü olaylarla, gelişmelerle boğuşuyor. Gelişmeler karşısında doğru yanlış demeden sayısız bilgi ortalığa saçılmış, adeta bilgi kirliliği içinde toplumların kafaları bulandırılıyor. Bilgi kirliliğinin yol açtığı tahribat dünya üzerinde yapılan tüm bilimsel çalışmalara bile şüpheli bakılmasına neden oluyor. Tam bu noktada basına, gazeteciye büyük iş düşüyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi kedine vazife edinmiş; eli, gönlü, kalemi bağımsız basının, gazetecinin önemi bu dönemde bir kez daha ortaya çıkıyor. Toplum, gerçekleri çekinmeden söyleyecek, hakkı ve doğruyu ifade edecek gerçek gazetecilerin varlığını yanında görmek istiyor.

Her şeyin birbirine karıştığı, menfaat ve çıkarın her şeyin önüne geçtiği her şeyin siyah ve beyaz olarak görüldüğü bir dönemde sadece inandığı doğruları söyleyebilen gazetecilere çok ama çok büyük ihtiyaç vardır. Kalemi ve fikri siyasi ve ekonomik çıkarlara göre savrulmayacak, kendi ayakları üzerinde duracak gazetecilere bugün her şeyden daha çok gereksinim duyuluyor. Yaşadığı toplumun değerlerine saygılı, onun derdini kendine dert edinecek elde ettiği gücü siyasi ve ekonomik şantaj olarak kullanmayacak gazetecilere bugün su kadar, hava kadar ihtiyaç vardır. Evet, doğru söylüyorsun ama sen söyleme denildiği yerde sözünü budaktan esirgemeyecek gazetecilere bugün büyük ihtiyacı var toplumun. Menfaat rüzgarının estiği yöne göre yelken açan değil halkın gerçeklerine kürek çeken ona fırtınalarda doğru yolu gösteren kılavuz olmalı gazeteci. Bu duygu ve düşüncelerle içinde yaşadığı toplumun değerleriyle değil toplumun uğradığı haksızlık ve hukuksuzluk ile mücadele eden ülkemizin tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Vefat eden meslektaşlarımıza Allahtan rahmet, hasta olanlara acil şifalar dilerken görevi başında olanlara sağlıklı, mutlu ve hayırlı uzun ömürler diliyorum.”

Son Güncelleme: 10.01.2021 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90