banner102

Kıyıboyu köyü ilkokulu,nun hali içler acısı

Eğitim yuvalarımızın terk edilmiş halleri bizleri üzüyor. Bu sorunları bir an önce çözmek ise elbette bu konuda yetkili olanların görevidir.

28 Ocak 2012 Cumartesi 13:55
Kıyıboyu köyü ilkokulu,nun hali içler acısı
Her geçen gün değŸişŸen ve insan  oğŸlunun uçsuz bucaksız olan hayallerinin başŸlangıcı olan temel eğŸitim okullarının Anadolu da ki birçok köyün göç verdiğŸi son yirmi yılda yoğŸunluklu olarak gurbete yerleşŸmişŸ ve köylerde kalan bazı gençler ve köyün yaşŸlı ve ileri gelenleri köylerimizi bekler olmuşŸ adeta bu vesile ile öğŸrenci sayısının azaldığŸı  ve  formül olarak ta taşŸımalı eğŸitim sistemi ile merkezdeki ilköğŸretim okullarına nakledilen öğŸrencilerin eğŸitimlerinin aksamamasına çözüm bulunmuşŸ ve sistemi bir noktada toplayarak bazı  tasarruflara gidilmişŸ  ve  köy okulları boşŸaltılmışŸtır. 
 
Bu anlamda merkeze yakın birçok okulun daha doğŸrusu kültür yuvalarımızın kaderine terk edilişŸini şŸaşŸkınlık içerisinde  takip ediyoruz yıllardır Kaderine terk edilmişŸ bu binaların il ve ilçe milli eğŸitim müdürlüklerince  veya kaymakamlığŸımız tarafından araşŸtırılıp bir şŸekilde bu binaların değŸerlendirilmesi yıkılmaya yüz tutmuşŸ ve bizlere  adeta küsmüşŸ bu tesislerin faydalı hale getirilmesi en büyük temennimizdir.  
 
FotoğŸraflarda gördüğŸümüz bu kareler bizleri utandırır hale getirdi bir anlamda  yıllardır eğŸitim gördüğŸüm Of Kıyıboyu köyü ilk öğŸretim okulunu geçtiğŸimiz aylarda yanından geçerken o günleri hatırlayı verdik ve merak ettik okulumuzu camdan içeri bakıverdik ve işŸte o fotoğŸraftaki manzaralar ile karşŸılaşŸtık ne günlerdi o yıllar dedik ve manzarayı görünce içimiz cızlamadı değŸil bu arazinin en iyi şŸekilde değŸerlendirilmesi elbette mümkündür. Of ilçemizde üniversite, dershaneler, diğŸer okullar varken bu alanlara bu okullara endeksli destekleyici birimler yapılarak bu binaların  yıkık harebeliğŸinden kurtarılarak hem de arazileri değŸerlendirmişŸ oluruz .  
 
DağŸlık  ve engebeli bir yapıya sahip ilçemizde  merkeze yakın ve eğŸitimin verilmediğŸi bu okul arazilerine devlet yetkililerimizin  bir an önce gerekli düzenlemeleri yapıp  denizi doldurmadan daha tasarruflu bir şŸekilde buraları faaliyete geçirmek  gerek ilçemizin gerekse insanımızın faydalanacağŸı bir tesis daha bu noktalara hizmete açılarak  halkımızın  hizmetin sunulması ümitle ve sabırla bekliyoruz.
 
 
 
 
Haber Foto:Sadullah DervişŸoğŸlu

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90