banner102

Köktaş: Hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz

Of Kaymakamlığı, Of Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sürdürülen “ Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında düzenlenen konferansın bu ayki konuğu Hasan Köktaş oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Aralık 2016 Perşembe 15:55
Köktaş: Hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz
 Of’un yetiştirdiği değerlerden, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu eski başkanı Oflu Hasan Köktaş hayatından kesitler sunarak öğrencilere mesajlar verdi.

Hasan Köktaş konuşmasında;” Herkes kendi kariyerini kendisi yapar. Kimse kimsenin kariyerini formatlayamaz. Kimsenin kariyerinizi formatlamasına izin vermeyin. Bizler burada sizin karar verdiğiniz geleceğiniz için sizlere tecrübeler sunmak için buradayız. Bizler geriye doğru düşündüğümüzde sizlerin geleceğinizi görebiliyoruz. Bizler geriye bakabiliyor ve sizlerin ne düşündüğünüzü anlayabiliyoruz. Sizler ise ileriye bakıyorsunuz. Gelecekle ilgili yaşayacaklarınızda bizlerin tecrübeleri sizlere önemli katkılar sağlayacaktır. Geleceği yaşamadan, geleceği yaşayanların tecrübelerini alarak ömrünüzü uzatmış oluyorsunuz. Bizim yaşımıza gelmeden bizim tecrübelerimize sahip olmuş olacaksınız. Hiçbir çalışma karşılıksız kalmaz. Buna inanmalısınız. Bu Sünnetullah’ın bir gereğidir. Böbürlenmeden çalışırsanız hakkın size bunun karşılığını vereceğini bilmelisiniz. Oyundan düşmeyin. Hayata iyi hazırlanın, yoksa edilgen olursunuz ve hep başkalarının formatına maruz kalırsınız.” diyerek genel bir değerlendirme yaptı.

KENDİNİ ISITAMAYAN SOBADAN DOĞALGAZI OLAN ŞEHRE DÖNÜŞTÜK

 Okul yıllarıyla ilgili anılarını öğrencilerle paylaşan Köktaş; ”İlkokulu köyümüz Serince’de okudum. Okula başladığım ilk günü hiç unutamam. Okuldan eve dönüşte çamura bata çıka giderken kayıp düştüm ve üstüm başım tamamen çamur oldu. 45 yıl sonra şükürler olsun ki o çamurlu yolu yolu asfaltlamak bize nasip oldu. Liseyi Of İmam Hatip Lisesinde okuduk. Sınıfımıza yağmur yağınca tahtalara basarak sınıfa girerdik, çatılardan yağmurlar boşanırdı. Lise yıllarında Of’ta öğrenci olarak evde kalırdık. Sabah ve akşam yaş odunlarla sobayı tutuşturmak ve ısınmak çok zordu. Soba yakmaktan, yemek hazırlamaktan kalan sürede de ders çalışabiliyorduk. Yine Allaha şükür ki Of’u bu sıkıntıdan kurtarmak, Of’u doğalgaza kavuşturmak bize nasip oldu. Of İmam hatip Lisesindeki D.Ali Ayyıldız ve M.Emin Göktaş bize inanılmaz motivasyon verdi. Bize bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz fikrini aşıladılar. Bu gayelerle okuduk ve bunu başardık. Üniversite sınavında ÖDTÜ Kamu Yönetimini kazanınca rahmetli dedem solcuların yuvası olması nedeniyle burada okumamı istemiyordu. Köy imamımız sayesinde ikna ederek okula başladım. Bir yıl İngilizce hazırlık okudum. Of İHL’de İngilizce dersi görmedik onun için bir şey bilmeden okula başladık, çalışarak hazırlık sınıfını ikinci olarak bitirdik.” sözleriyle okul dönemiyle ilgili anılarını aktardı.

 FIRSATLARA ADAY KİŞİ OLMALISINIZ

 

İş başarılarındaki tecrübelerini aktaran Hasan Köktaş;” Fark yaratmak için etkinliğimizi artırmamız gerekiyordu. Biz de bunu yaptık, çok çalıştık, eğilmedik dik durduk başarılı olduk. Bitirme tezi olarak hazırladığımız “Özelleştirme” konusundaki çalışmamız bizi 17 yıl sonra Özelleştirme İdaresinin başına taşıdı. Yani çalışırsanız mutlaka karşılığını alırsınız. Fırsatların oluşacağı dönemlerde fırsatlara namzet adayı olmalısınız. Doğru zamanda doğru yerde bulunmak ve onun mücadelesini vermek de çok önemlidir. Dil konusundaki başarımız ilk iş tecrübelerimizde ve daha sonraki hayatımızda hep faydasını gördük.2008 yılında EPDK başkanı olduğumda hiç haberim yokken her şey bir akşamda oldu. Akşam eve dönerken, Cumhurbaşkanımız o zamanki başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan benimle irtibata geçerek bir gecede benim atamam yapıldı. 2012 yılında Dünya Enerji Konseyi Başkanlığına aday oldum ve başkan seçildim. Kendinizi sürekli yenilemelisiniz, hayatınızı meşruluk dairesi içinde renklendirmelisiniz. Toplumda kabul görmüş davranışları içselleştirmelisiniz. Sevdiğiniz şeylerden fedakârlık yapmalısınız. Fedakâr değilseniz hayata %50 yarım başlıyorsunuz.” Sözleriyle tecrübelerini anlattı.

 KULLANABİLDİĞİNİZ BİLGİ GÜÇTÜR  

Soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını cevaplayan Hasan Köktaş;” Kullanabildiğiniz bilgi güçtür. Kullanılamayan bilgi yük ve karmaşadır. Fark yaratacak alanlara , akıl yoğun işlere yönelin. Eski köye yeni adetler getirin. Güven hayat boyu yanınızdan eksik olmayan sermayedir. Bulunduğunuz bu yaş grubu tercih yapacağınız yaş grubudur. Yarınki durumunuzu bugünkü tercihleriniz belirleyecektir. Bugün zorluklara katlanmıyorsanız ömür boyu zorluklarla karşılaşacaksınız. Ne yapacağınıza karar vermelisiniz. Bizler lisede okurken hocalarımızın tavsiyelerinden Türkiye’yi siz yöneteceksiniz diye şuur aldık. Üniversiteye ve hayata böyle hazırlandık. Bugün bizler ve bizim dönemimizdeki insanlar Türkiye’yi yönetiyor. ODTÜ gibi bir okulda inanç ve ideallerimizden taviz vermeden, dimdik durarak ve çok çalışarak ayakta kaldık. Dimdik durduğunuzda sıkıntı yaşasanız da başarınız ve duruşunuz sizi ödüllendirir. O şuur bugün dahi bizde mevcuttur. Devletten emekli olduk ama hayattan emekli olmadık. Ölünceye kadar bu inanç ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizler gibi değerli öğrencilerimizle bizleri buluşturan sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza ve sayın ilçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

SİZLER DÜNYAYI YÖNETECEK GÜÇTESİNİZ

Of belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu teşekkür konuşmasında;” Değerli Hasan Köktaş abimizin Of’a yaptığı hizmetleri unutamayız. Kendisine müteşekkiriz. Of’ta yaklaşık 12 konutun kapısına doğalgazı getirmiş bulunmaktayız. Tertemiz bir şehir havamız var. Bu ve  diğer hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, sizler 300 çadırlık  insanla cihan hakimiyeti kuran Osman Beyin  kurduğu Osmanlı Devletinin torunlarısınız. Sizler dünya mazlumlarının umudu ve beklentisisiniz. İçinizden binlerce Osman Beyler çıkacağına inanıyorum.” dedi.

 BU ÇALIŞMALAR İLERİDE MEYVELERİNİ VERECEK

Kaymakam Eren ARSLAN, "Sizlere son kez sesleniyorum. 5 yıldır sizlerle birlikteyiz. Geleceğiniz adına sizler için getirdiğimiz böyle kariyer sahibi kişilerle sizin adınıza ben çok istifade ettim. Eminim ki sizler de istifade etmişsiniz. Yarınımız için çok önemsediğim bu projemizin meyvelerini bundan on yıl sonra göreceğimize inanıyorum.” Sözleriyle duygularını ifade etti.

Sahil Günbatımı tesislerinde düzenlenen programın sonunda Hasan Köktaş’a Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından günün anısına plaket, diploma ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Hasan KÖKTAŞ Kimdir:

1963 yılında Of’ta dünyaya gelen KÖKTAŞ 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. İş hayatına bankacılık sektöründe Türkiye İş Bankasında başlayan Sayın KÖKTAŞ  birçok bankada çeşitli görevlerde çalıştı ve Vakıfbank´ta Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1994 - 1999 yılları arasında Belko Genel Müdürlüğü yapan Sayın KÖKTAŞ 2003-2008 yılları arasında T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu süre içinde ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Vekilliği görevlerini uzun süre yürüten Sayın KÖKTAŞ görevi boyunca TÜPRAŞ, ERDEMİR, Halkbank, Esgaz, Bursagaz, Limanlar, maden şirketleri gibi ülkemizin en büyük şirketlerinin özelleştirilmesi ve halka arz edilmesi çalışmalarında bulundu. "Yönetim Becerileri", "İnsanları Anlama ve İnsanlarla Anlaşma Sanatı:İLETİŞİM", "Empatik İletişim, Koçluk ve Lider Yönetici" konularında eğitim sertifikası sahibi olan KÖKTAŞ, enerji konulu birçok ulusal ve uluslararası toplantılara katıldı. Özelleştirme İdaresinde Başkan Yardımcısı olarak petrol, doğal gaz ve elektrik sektörlerinden sorumlu olarak çalışan KÖKTAŞ, 4 Ocak 2008 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Başkanı olarak atandı. Bu görevini 4 Ocak 2008- 7 Ocak 2014 tarihleri arasında 6 yıl yürüttü. 2012 -2014 arası Dünya enerji Düzenleyiciler Formu Başkanlığını yaptı. Halen Türkiye Enerji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Sayın Hasan KÖKTAŞ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 16.12.2016 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90