banner102

Korgeneral Küçükakyüz Öğrencilerle Anılarını Paylaştı

Of’un yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen “Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’taki 11.ve 12.sınıf öğrencilerine konferans verdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Şubat 2015 Cumartesi 01:55
Korgeneral Küçükakyüz Öğrencilerle Anılarını Paylaştı

Of Belediyesi Sahil Gün Batımı Sosyal Tesislerinde düzenlenen konferansa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa yoğun ilgi gösteren öğrenciler birbirinden ilginç sorularla Korgeneral Hasan Küçükakyüz'ün gönlünü fethetti.

17 yaşında ilk kez TV gördüğünü, şimdiki gençlerin teknoloji açısından çok şanslı olduğunu söyleyen Korgeneral Küçükakyüz, öğrencilere öğütlerini bir ipliğe inci dizer gibi, F-16’yı gökyüzünde süzer gibi sıraladı.

Öncelikle öğrencilerimizin kendilerine mutlaka bir hedef koymaları gerektiğini belirten Korgeneral Küçükakyüz sonra her şeyin çalışmaktan ibaret olduğunu belirtti.

Öğrencilerin siyasi sorularını usta manevralarla geçen Korgeneral Küçükakyüz uçmadığı uçak kalmadığını, Türkiye’mizin dünyanın en güçlü hava kuvvetlerinden birine sahip olduğunu ifade etti.

Hava Korgeneral olma yolunda çektiği sıkıntıları eşinin ve ailesinin desteğiyle aştığını ama bu yolda hiç yılmadan, yorulmadan çabaladığını ve en sonunda başarmanın hazzına vardığını söyleyen Korgeneral Küçükakyüz, öğrencilerin ASELSAN’dan uçak yapımına kadar bütün sorularını tek tek cevapladı.

Hava Harp Okulunun öğrenci alım kurallarından bahseden Korgeneral Küçükakyüz, okullarda torpilin asla olmadığını, Türkiye’mizin dünyadaki 26 ülkeye hava eğitimi verdiğini belirtti.

Öğrencilerden birinin "En sıkıntılı zamanınız hangisiydi?" sorusuna Yunan jetini teorik olarak imha ettiği an olduğunu söyledi.

Trabzon’un Hava Harp Okuluna büyük katkısı olduğunu belirten Korgeneral Küçükakyüz, öğrencilerin de önce harp okullarına ama ille de Hava Harp Okuluna gelmelerini tavsiye etti.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise teşekkür konuşmasında; "Sizlerle bugün üçüncüsünü tertiplemiş oluğumuz bu buluşmada bizleri yalnız bırakmayıp engin tecrübelerini bizlerle paylaşan Sayın Komutanım Hasan Küçükakyüz’e sizlerin adına teşekkür ediyorum." diyerek bu tür konferansların devam edeceğini söyledi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz’e seminer sonrası verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına Plaket takdim etti. Hava Korgeneral Hasan Küçükakyüz ise öğrencilere ve özellikle gün boyunca seminere katılım gösteren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na teşekkür ederek Of Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na Bordo-Mavi renkli uçak maketi hediye etmesi takdirle karşılandı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.02.2015 02:06
Anahtar Kelimeler:
Hasan Küçükakyüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90