banner102

Kültür: “Esas Sabır Zalime Karşı Direnmektir“

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin düzenlediği haftalık eğitim konferanslarının bu haftaki konuğu eğitimci Abdurrahim Kültür oldu. Kültür, İslam ve İlim konulu konferansını tarihten örnekler vererek anlattı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Nisan 2015 Perşembe 23:03

Her hafta düzenli olarak düzenlenen Perşembe akşamı Eğitim Konferanslarının bu haftaki hatibi olan Abdurrahim Kültür, salonda ağırlıklı sayıda bulunan gençlere örnek olsun diye Yusuf (A.S.) kıssasını anlatarak, her Müslümanın bu kıssadan hisse alarak yaşamına şekil vermesi gerektiğini söyledi.

KISSALAR HİKAYE OLSUN DİYE GÖNDERİLMEMİŞ!

Yusuf (A.S.)'ın sabrı bütün Müslümanlar için çok büyük bir ibrettir diyen Kültür,"Cenab-ı Allah biz kullarına doğru yolu göstermek için göndermiş olduğu Kur'an-ı Kerim'de birçok kıssayı yaşanmış misaller olarak anlatmış. Bu kıssaların içinde Yusuf (A.S.)'ın kıssası her Müslümana yaşantısının birçok alanında örnek teşkil edecek tarzdadır. Bunun için bu kıssaları hikaye olsun diye değil, Hak yolda son nefesimize kadar doğru bir şekilde gidebilmek için okumalı veya dinlemeliyiz." diyerek kıssada yaşanan ibretlik hadiseleri anlattı.

ESAS SABIR ZALİME KARŞI DİRENMEKTİR!

Yusuf (A.S.)'ın karşılaştığı ihanetler karşısında sabretmesinden de bahseden Kültür, "Zalimlerin hüküm sürdüğü günümüz dünyasında gerçek manada Müslüman gibi yaşayacaksak, Yusuf (A.S.) gibi karşılaştığı bütün ihanet ve zulümler karşısında dik durarak bu zulümlerin ortadan kalkması için mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeledeki sebatımız bizim gerçek manada sabrımızı ortaya koyacaktır. Yoksa bu kadar zulüm ve haksızlığın kol gezdiği günümüz dünyasında susup bir kenara çekilmek, afadersiniz eşeğin sırtına yüklenen ağır yüke karşı sesini çıkartmaması gibidir." diyerek her türlü zulüm ve haksızlık karşısında sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiğini söyledi.

İLMİN KAYNAĞI İSLAM'DIR!

İlim konusundan da bahseden Kültür, esas ilmin İslam'da olduğunu söyleyerek, "Sonsuz kainatın yaratıcısı olan Yüce Allah, kullarına karşı merhametli olduğu için sonsuz alemi yaratıp bundan her akıl sahibi insanın ibret alması gerektiğini buyurdu. Bunun içindir ki Yüce Allah birçok ayetin sonunda ya akletmezmisiniz, yada düşünmezmisiniz diye biz kullarını uyarıyor. Bu uyarılara karşı kulak verip sonsuz alemi Yaratan Rabbimize karşı gereği gibi kulluk etmeliyiz. Batılın göz boyarcasına insanlığa sunduğu bütün ilimlerin kaynağının İslam olduğunu bilip onlara karşı dik duruşumuzu bozmamalıyız. "dedi.





Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.05.2015 07:11
Anahtar Kelimeler:
Abdurrahim Kültür
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90