banner102

Kurban Pazarının Of Esnafına Faydası var mı?

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, birçok vatandaşın kendilerine kurban pazarı konusundaki eleştirilerini dikkate alarak konu hakkında açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Temmuz 2020 Cuma 17:08
Kurban Pazarının Of Esnafına Faydası var mı?

Kurban pazarının sadece kurbanlıkların satıldığı bir yer olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen İlçe Başkanı Muratoğlu, “Yılda bir kez ve yaklaşık bir ay süre ile kurulan kurban pazarı, her ilçenin esnafını birebir ilgilendiren yerlerdir. Lokontası, bakkalı, marketi, berberi, nalburu vb birçok esnafın kurban pazarından faydalanması ihtimalken, pazarın ilçe sınırına kurulması bu ihtimali yok denecek kadar aza indirmiştir.” dedi.  

Kurban pazarından of esnafının faydalanamadığını dile getiren Muratoğlu, “Bir ay boyunca ara ara yoğun ve aktif olan kurban pazarının ilçeden uzak yerde olması vatandaşı ve ilçe esnafını olumsuz yönde etkilemiştir. Her yıl Solaklı Deresi Toki Konutları ilerisinde dere kenarında kurulan kurban pazarı maalesef bu yıl İyidere Of sınırına kurulmuştur.” diyerek her yıl kurulan yerde bu yıl neden kurulmadığını sordu.

Her ilçenin kurban pazarının kendine faydası olması gerektiğini söyleyen Muratoğlu, ”İlçeler kendi bünyesinde vatandaş ve esnafının faydalanacağı mekânlara kurban pazarlarını kurarlar. Komşu ilçemiz olan İyidere’nin kendine has kurban pazarı bu yıl ilçe merkezine yakın bir yerde kuruldu. Bizimkisi ise İlçe sınırında kuruldu. Pazarın faydası Of İlçesine değil komşu ilçemize olacaktır.” diyerek bu olumsuzluğun yetkililer tarafından dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 17.07.2020 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90