banner102

Lise Öğrencileri Yazarlarla Buluşturuluyor

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından yürütülen “Oku”yorum projesi kapsamında geleceğin yazarlarını keşfetme yolunda lise öğrencileri yazarlarla buluşturuluyor. Proje kapsamında eğitimci yazar ve şair Bahaettin Kabahasanoğlu, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluşarak yazarlık serüveni ve yazarlığa giden yol konulu söyleşide bulundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Aralık 2019 Perşembe 14:02
Lise Öğrencileri Yazarlarla Buluşturuluyor

Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesindeki programa yazar Bahaettin Kabahasanoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ile birlikte katıldı. Okul Müdürü Vehap  Kurt, misafirlerinibir süre makamında ağırlayarak misafirleriyle  sohbet etti. Sohbetin ardından konferans salonunda öğrencilerle yapılacak söyleşiye geçildi.

Söyleşide eğitimci- yazar Bahaettin Kabahasanoğlu öğrencilere altın değerinde tavsiyelerrde bulundu.  Yazar Kabahasanoğlu konuşmasında,” Bir yazar, bir ressam, bir müzisyen, bir şair kısacası hiçbir sanatçı boşuna sanatını icra etmiyor. Herkesin bir amacı var. Gençliğinizin kıymetini bilin. Hazır su akarken testinizi doldurun. İleride belki bu imkânınız olmayacak. Okuma yazma bilmeyen bir annenin bir sepet dolusu kitap getirmesiyle kitaba ve edebiyata hevesim başladı. Ortaokuldan beri yazıyorum. Yazmamda ortaokul Türkçe öğretmenimin payı büyüktür. Bugüne kadar 15 kitap yazdım. Roman, şiir, tiyatro, müzikal, senaryo gibi alanlarda eserler verdim. Sizler de yazın. Yazmadan ne olacağını bilemezsiniz. Hepimizin yaşadığımız coğrafya borcumuz var. Biz olacağız, kendimiz olacağız, köklerimize bağlı olacağız. Gerçek sevginin hep seçmek olmadığını bazen de seçilmek olduğunu göstermeliyiz. Dünyanın neresinde olursanız olun size yakıştırılan rengi taşırsınız. Unutmayın ki yazdıklarınız sizden daha çok yaşayacak. Belki bugün tam anlaşılmamışsınız yarın daha çok anlaşılmış olabileceksiniz. Bize en büyük kötülüğü yine biz yaparız. Biz yayla çocuklarıyız. Bir tarafımız deniz ortasındayız. Gerçekten şanslı bir yerdeyiz. Bu coğrafyanın çocukları sanatta, edebiyatta iyi eserler vermek zorundadır. Çünkü bu doğal güzellikler pek çok yerde yok. Bizler, hepimiz zorlukları yaşayan ve yenen insanlarız” diyerek konuşmasını özetledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da söyleşi sonunda kısa bir selamlama konuşmasında, “ değerli yazarımıza bu güzel paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.Şehrimiz diğer alanlarda olduğu gibi edebiyat alanında da önemli insanlar yetiştirmiş bir şehir. Ben inanıyorum ki sizin içinizden de nice şair ve yazarlar çıkacak. Ancak ne olursa olsun bu topraklarda yaşadığınızı, ait olduğunuz kültürü ve değerlerinizi asla unutmayın. Trabzon AR-GE birimimize de proje için teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 Yazar, şair ve eğitimci Bahaettin Kabahasanoğlu konuşmaların ardından edebiyat ile ilgili olarak öğrencilerin sorularını cevaplayarak edebiyat konusunda meraklarını gidermeye çalıştı. Soru- cevap faslının ardından öğrenciler; aldıkları yazara ait kitapları ve en son yazdığı “Kalbin seninle 61 kere” adlı kitabı imzalattılar.

Son Güncelleme: 26.12.2019 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90