banner102

Medya Derneği Başkanından Ramazan Mesajı

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş Mübarek Ramazan ayının girmesi münasebeti ile yazılı bir açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Nisan 2020 Cumartesi 01:13
Medya Derneği Başkanından Ramazan Mesajı

Dernek Başkanı Keleş yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İçinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesini barındıran, Kuranı Kerimin indirildiği bir ay olan mübarek ramazan ayına ulaştık. Bizleri mağfiret, bereket ayına ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluşa vesile olacak olan ramazan ayını bu yıl dünyayı saran Kovid19 salgını nedeniyle buruk karşılıyoruz. Camiler kapalı, insanlar evlerine kapanmış sosyal izolasyonla sosyal hayat neredeyse durma noktasına geldi. Elbette insanlık için bu yeni durum hiç de alışıla gelmiş durum değildir. Yaşanan olaylar bir kez daha bize gösteriyor ki dünya nimetleri bakımından zengin olan ile fakir olanın arasında hiçbir fark yokmuş. Hayatın ve özgürlüğün önemi ne kadar büyükmüş.

Bu yılki ramazan ayı sayesinde daha çok tefekkür etme fırsatımız var. Yapılacak doğru tefekkür sonucunda bize bağışlanan hayatımızın ne kadar kıymetli olduğunu, özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu, maddi zenginliğin aslında çok da ayrıcalıklı durum olmadığını bir kez daha gördük. Bugün dünyada zengin de fakir de; istediğini yiyemiyor, istediğini içemiyor, istediği yere gidemiyor, istediklerini yapamıyor. Dünya adeta açık hapishaneye dönmüş durumda. Bütün bu olaylar ışığında daha çok Rabbimize yönelmeye, daha çok kendimizi sorgulamaya, daha çok paylaşımcı olmaya, daha çok birbirimizi sevmeye ve daha çok birbirimize dua etmeye ihtiyacımız var.

Medeniyetimizin fabrika ayarlarına dönerek, samimiyetle tövbe ederek, birbirimize dua ederek inşallah bu zor günleri ramazanın feyz ve bereketiyle aşarız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve İslam âleminin ramazanı şerifini tebrik ediyor, bu zor günlerden kurtulmamıza vesile olmasını Allah’tan diliyorum.”

Son Güncelleme: 25.04.2020 01:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90