banner102

Nasûh Tövbe Nasıl Olmalı?

Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanlığının haftalık olarak düzenlediği eğitim konferanslarının bu haftaki konusu 'Nasûh Tövbe' oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Mart 2016 Cuma 17:53
Nasûh Tövbe Nasıl Olmalı?

Of Zehra Hatun Erkek Kur'an Kursu Yöneticisi Yusuf Haşıl hocanın yapmış olduğu 'Nasûh Tövbe' konulu eğitim konferansı Of AGD Yönetim Kurulu Üyesi İdris Ayazoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an Tilavetinin ardından konuşma yapan Kur'an Kursu Yöneticisi Yusuf Haşıl, günahlardan arınmanın yolunun nasûh tövbe yapmak olduğunu ayet ve hadislerle konferansa katılanlara anlattı.

Tövbe etmenin Yüce Rabbimiz tarafından kullarına verdiği bir lütuf olduğunu hatırlatan Yusuf Haşıl, "Tövbe yapmamız bizim için keyfi bir mesele değildir. Beşer olarak hata yapmaya meyilli yaratılan kullar olduğumuz için hatalarımızda kurtulmanın tek çaresi samimi bir eda ile tövbe etmektir. Bu samimi tövbeye de Nasûh Tövbe deniliyor."dedi.

Nasûh Tövbe yapmanın şartları olduğunu ifade eden Haşıl, "Tövbe etmeden önce neden tövbe yapacağımızı, nasıl yapacağımız, kabul görecek şartları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bunun için Ciddî, halis ve safi olarak, hulûs-u kalp ile sırf günahların bağışlanmasını dileyerek, sadece Allah rızası için tövbe yapmalıyız. " diyerek tövbe konusunda şunları söyledi:

"Günahı günah olduğu için terk etmek, haramdan haram olduğu için yüz çevirmek, sırf Allah korkusuyla günahtan ve haramdan pişmanlık duymak, bir daha günahlara dönmemek üzere günahların şerrinden Allah’a sığınmak nasûh tövbe etmek demektir. Günah olan şeyi başka bir gaye için bırakmak ve başka bir nedenle pişman olmak tövbe-i nasûh olmaz. Meselâ içkiyi sağlığa zararlı olduğu için veya doktor yasakladığı için terk etmek veya bundan dolayı içtiğine pişman olmak tövbe-i nasûh olmaz. Günah olan bir şey menfaatimize olsa dahi, Allah haram kıldı diye terk etmek ise tövbe-i nasûh sayılır.

Nasuh tövbesi yapmadan önce şunlara dikkat etmemiz gerekir:

• Lisan (dil) ile istiğfar, 
• Günahı işleyen aza(organımız) ile günahı terk etmek, pişman olmak, 
• Bu günahı bir daha işlemeyeceğine kat’i olarak karar vermek, 
• İnsanı günah işlemeye sevk eden kötü arkadaşlardan ve ortamlardan uzaklaşmaktır. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.03.2016 17:59
Anahtar Kelimeler:
Yusuf Haşıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öner server 2016-03-23 03:42:10

Akp günahlarımızı çoğalttı yaktı bizi

Avatar
Veli kalkan 2016-03-26 06:20:08

Akp bizleri faize batırdı

Avatar
Temel oflu 2016-03-27 02:12:54

Aslında akp oy verenler tövbe etmeli ne yaptım ben diye ağlaması lazım saadet partisini bıraktım yanlış bir ekonomiden anlamayan akpye oy verdik diye hergun şehit var nasıl politika ah erbakan hocamız görse bunlara ne derdi

banner90