banner102

Nasıl Bir İmana Sahip Olmalıyız?

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin haftalık olarak düzenlediği 'Perşembe Konferansları'nın Ocak ayı 2. konferansının konusu 'Nasıl bir imana sahip olmalıyız?" oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Ocak 2016 Pazartesi 23:36
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Konferansın konuşmacısı Of AGD Şube Başkanı Hasan inan Oldu. İnsanoğlunun ebedi yurt için gerçek bir imana sahip olması gerektiğini söyleyen İnan, "Dünya ve ahiret saadeti için gerçek imanın nasıl olduğunu araştırarak sahih iman ile dinimize sımsıkı sarılmalıyız." dedi.  

ARAYIŞIMIZ DÜNYALIK OLMAMALI!

Arayışımızın dünyalık çıkarlar için değil, Allah (cc) rızası için olması gerektiğini dile getiren İnan, "İnandık dediğimiz Kur'an-ı Kerim'in bizlere ne söylediğine, hangi emir ve yasaklar ile bize yol gösterdiğine samimi bir şekilde kulak vermeliyiz. Vermeliyiz ki hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtaralım. Aksi halde bugün dünyadaki zulümler ile başbaşa kalır ve Hak yerine batıla sarılarak kurtuluş yolunu zalimlerin yanında ararız." diye ifade etti.

KURTULUŞ; HAKKIN YANINDA YER ALMAKTIR

İnan, "Hak varken bizlere ne oluyor da batılın ipine sarılıyor ve kurtuluş için medet umuyoruz. Yıllardır bize zulmeden, kan ve gözyaşı akıtan zalimlerin bize mutluluk getireceğine nasıl oluyor da inanabiliyoruz. Evet bu gafletimizin, bu yanlış arayışımızın ana sebebi, gerçek bir imana sahip olamayışımızdandır. Çünkü dilimiz ile kuvvet ve kudret sahibi Cenab-ı Allah (cc) diyoruz, fakat uygulamada yaratılmışları kuvvet sahibi görüp peşlerine takılıyoruz." diyerek kurtuluşu sadece Hakkın yanında yer almakla olacağını söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.01.2016 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyfi şen 2016-01-19 22:59:43

Avrupa birliğiyle kazancımız çok fazla olur ticaret islamda serbest cumhur başkanımız avrupa yolunda tam gaz devam ediyor korksun amerikalı avrupalısı .

banner90