banner102

NEMALANMAK DEĞİL YÜK ALMALIYIZ

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin Haftalık Eğitim Konferansları serisinin bu haftaki konusu 'Asrın Fethi İçin Mekke'nin Fethi'nden Alınacak Dersler' oldu. Konferansı veren Eğitimci Adnan Karaismailoğlu, gerçek fetihler için İslam Davasından nemalanmak değil, yük alınması gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Ocak 2017 Cuma 11:26

Her hafta düzenli şekilde gerçekleştirilen AGD Eğitim Konferanslarının bu haftaki konusu "Asrın Fethi İçin Mekke'nin Fethi'nden Alınacak Dersler" oldu. Konferansta konuşan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Adnan Karaismailoğlu, her Müslümanın Mekke'nin fethinden dersler çıkması gerektiğini söyledi.

Mekke müşriklerinin yaşantısı ile günümüz insanlarının yaşantısı arasında fark olmadığını söyleyen Karaismailoğlu, "Mekke müşriklerinin en belirgin özellikleri kumar oynamaları, içki içmeleri, ahlaksızlıkları alenen yapmaları, insanları sömürmeleri, faizcilik yapmaları,  adaletsizlik ve hukuksuzluğu sıradan hale getirmeleridir. Günümüzde de maalesef yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde ve birçok İslam devletinde aynı özellikler küçümsenmeyecek derecededir. Bizler Müslümanlar olarak Mekke müşriklerinin yaptıklarını yadırgar ve lanetlerken, aynı işleri yaptığımızı da unutmamalıyız. Yüce Rabbimizin o toplumu  şirk  toplumu olarak bize tanıttığını da dikkate alarak kendi yaşantımıza Kur'an ve Sünnete göre şekil vermeliyiz." dedi.

MÜCADELE ETMEDEN CENNETE GİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORSAK..

Mekke dönemindeki Müslümanların çektiği çilelerden de bahseden Karaismailoğlu, "Mekke'de müşriklere karşı mücadele eden Müslümanlar her türlü işkence ve zorluğa kanat germiş ve hiç taviz vermeden son nefeslerine kadar mücadele etmişlerdir. Bizler de eğer o zorluk çekenlerin başında olan Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gibi çile çekmeden, mücadele etmeden cennete gireceğimizi düşünüyorsak, çok büyük bir yanılgıya düşeriz. Bunun için İslam Davasının mensubu olduğunu düşünüyor ve söylüyorsak bu davadan nemalanmaya değil, yük almaya çalışmalıyız. Aksi halde Mekke dönemindeki müşriklerden farkımız kalmaz." diyerek dünya ve ahiret saadeti için Allah (Celle Celalühü) ve Resülünün (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yolundan gitmemiz gerektiğini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.01.2017 19:14
Anahtar Kelimeler:
Adnan Karaismailoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sadık topçu 2017-01-13 22:29:59

Mumkunse konuşmanın video kaydını paylasirmisiniz?

banner90