banner102

OF AGD Yaz Etkinlikleri Tamamlandı

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her yıl düzenlenen Yaz Etkinlikleri (YAZET) 2 aylık eğitimin ardından sona erdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Ağustos 2015 Çarşamba 04:34
OF AGD Yaz Etkinlikleri Tamamlandı

Of Şehit Ali Bulut İlköğretim Okulunda yapılan 2 aylık eğitim ile gençlere Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hayatı, Peygamberler Tarihi, Örnek Şahsiyetler, İslam Coğrafyası, İlmihal, Esma-ül Hüsna, Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma, Ezan Okuma ve ezgiler ile eğitim veren Of AGD Eğitimcileri bu eğitimlerin kalıcı olması için sürekliliğin olması gerektiğini söyledi.

55 öğrenci ile bu yıl AGD YAZET Eğitimlerini tamamlayan Of Anadolu Gençlik Derneği gelecek yıl ve kış dönemlerinde de farklı eğitim çalışmaları gençleri eğitecek.

Konu hakkında Of'un Nabzı Gazetemize açıklama yapan Of AGD Eğitim Sorumlusu Süleyman Baş, Yaz Etkinlikleri çerçevesinde yaptıkları eğitim çalışmasının gençler için yeterli olmayacağını ve bu çalışmaların yıl boyunca sürmesi gerektiğini söyledi. Baş, "Gençlerin eğitimi sadece yılda iki aya sıkıştırılacak bir eğitimle topluma yararlı bir evlat olması beklenemez. Bunun için bizim verdiğimiz Ahlak ve Maneviyat eğitimlerini mevcut okullarında özel ders olarak vermesi gerekiyor. Aksi halde yılda iki ay eğitim alarak bu gençler mevcut sistemin birer elemanı olmaktan kurtulamazlar. Bunun en bariz örneği de sokaklarda boş boş dolaşan, sanalda zamanını boş işlerle kaybeden, ebeveynlerine karşı saygısızlık yapan, öğretmenlerini döven bir nesildir. Bu nesil de maalesef günümüz mevcut eğitim sistemi ile ortaya çıkmaktadır." diyerek eğitim sisteminin Ahlak ve Maneviyat  eksenli bir eğitim olması gerektiğini savundu.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 27.08.2015 10:28
Anahtar Kelimeler:
Süleyman Baş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90