banner102

OF AGD'den Fetih Kutlaması

Mekke'nin Fethinin 1384. yıl dönümü münasebeti ile Anadolu Gençlik Derneği tüm Türkiye'de olduğu gibi Of'ta da Fetih kutlaması gerçekleştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Ocak 2015 Cuma 09:24
Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin Konferans Salonunda gerçekleşen fetih programına konuşmacı olarak  İlahiyatçı Ömer Bektaş katıldı.

Program Kemal Korkmaz hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlatıldı. Ardından AGD Of Şube Başkanı Hasan İnan kısa bir açılış konuşması yaptı.  Amaçlarının 'İnsanlığın Allah (Celle Celalühü) ile koparılmış olan bağlarının tekrar  tesis edilmesidir.' diyen Hasan İnan, bu çalışmalardaki gayelerinin Allah (Celle Calalühü) inninde bir mazeret  sunmak olduğunu söyledi.

Programın devamında Mekke'nin Fethi ile ilgili hazırlanmış video, sinevizyon eşliğinde katılımcılara izlettirildi. Fetih konusunda mesajlar veren videoyu izlerken birçok kişi duygulu anlar yaşadı.

Fetih gecesine konuşmacı olarak katılan Ömer Bektaş, 31 Aralık gecesinin diğer günlerden farksız bir gün olduğunu söyleyerek yılbaşı kutlamaları yapanlara ince göndermede bulundu.

Mekke'nin fethi konusunda da günümüz olayları ile eşleştirerek mesajlar veren Bektaş, Milli Görüş teşkilatlarının yeryüzüne yeni fetihler getirmesi için Rahmetli Erbakan hoca tarafından kurulmuş bir  teşkilat olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneğinin yeryüzüne adil düzeni kuracak genç nesilleri yetiştirecek tek kurum olduğunu söyleyerek bu kurumlara destek vermenin önemine dikkat çekti.

Bektaş, güncel olaylara da değinerek bir Müslümanın bu olaylara nasıl bakması gerektiği konusunda ve nasıl bir  yaşam çizmesi ile ilgili mesajlar vererek konuşmasını sonlandırdı.

Katılımın yüksek olduğu fetih gecesi programına Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül, Of İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şevket Bulutoğlu, Öğretmenler, İmam Hatipler büro amirleri, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.01.2015 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90