banner102

OF A.İ.H.L.'de Aile Birliği Başkanlık Seçimi Yapıldı

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı sonrasında mevcut başkan Ali Rıza Köroğlu tekrardan oybirliği ile Başkanlığa seçildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Kasım 2016 Cuma 00:38
OF A.İ.H.L.'de Aile Birliği Başkanlık Seçimi Yapıldı

 Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Divan Başkanı ve Katip Üye seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına seçilen Yunus Hacıahmetoğlu ve Katip Üyeliğe Behzat Ulu seçildi.

Genel Kurulda Of İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül tarafından yapılan açılış konuşması yapıldı. Okul Müdürü Sedat Gül, 15 Temmuz Şehitlerimize ve tüm Şehitlerimize rahmet, saygı ve minnet duyduklarını ifade ederek,  yıl içerisinde yapılan eğitim-öğretim ve sosyal-kültürel etkinlikler ile, dönem içerisinde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Gül, “Amacımız okul idaresi, okul aile birliğimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle işbirliği içerisinde öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, başarılı ve en güzel şekilde yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için maddi-manevi emeği geçen, katkısı olan, hayırsever Yeşilyurt ailesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze herkese teşekkür ediyorum. Okulumuzda hafta içi ve hafta sonu etüt programları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Velilerimizin, öğrencilerimizin bu etüt programlarına katılmalarını sağlamak, idaremizle ve öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde takibini sağlamak çok önemlidir. Ayrıca İnternette Sosyal Eğitim Platformu Eğitim Bilişim Ağı EBA programını tüm öğrencilerimizin takip etmeleri, velilerimiz tarafından da kontrol edilmesi, öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır.” Dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Sekreteri-İdari Amir Ali Rıza Köroğlu yaptığı konuşmada; “Öncelikle, 15 Temmuz darbe teşebbüsü esnasındaki Şehitlerimize ve hain terör örgütleri ile mücadelede şehit düşen, asker, polis, korucu, tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Of Anadolu İmam Hatip Lisemizle 300 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Amacımız okul idaresi, öğretmenlerimiz ve velilerimizle işbirliği içerisinde öğrencilerimizin en güzel şekilde yetişmesine katkıda bulunmaktır. Öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Vatanını, Milletini, Türk Bayrağını seven, dini ve manevi değerleri özümseyerek saygı gösteren, çağa ayak uyduran, okuyan, araştıran, kendine güvenen, sorumluluk sahibi gençler olarak yetişmeleri en büyük amacımızdır. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu olarak, okul idaremiz ile iş birliği ve koordine içerisinde bir yıl boyunca yapılan akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler, bütçemiz ile ilgili detaylı bilgiler, talepler, faturalar, harcamalar, makbuzlar, dekontlar, tümü belgeli olup, sunuda gösterilmekte, talep eden öğrenci velilerimiz tarafından da istenildiği zaman görülebilmektedir.” Dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Ali Rıza Köroğlu, yıl içerisinde, okul yönetimi ile koordine halinde bir çok akademik, sosyal ve kültürel etkinlik düzenlediklerini söyledi. Köroğlu; “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz hocamız tarafından öğrencilerimize, “İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplilerin Gelecekleri” konulu konferans verilmiştir. Yine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Şahin hocamız tarafından öğrencilerimize, “Sigara ve Gençlik” konulu konferans verilmiştir. Son sınıf öğrencilerimizin üniversite sınavlarına motivastonu için Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlük ve Fakültelerine gezi düzenlenmiş, ziyaret edilmiştir. İnşallah okulumuzdaki etkinlikler artarak devam edecektir. Okul Öğrenci Temsilcisi seçimi sonucunda başkan olan Bünyamin Cevahir ve başkan adayı Beyza Buyuk isimli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okulumuzun dış cephe mantolama inşaatını karşılayan ve kız yurdumuzu yapan hayırsever Yeşilyurt Ailesine teşekkür ediyorum.

Of’ta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile ilk defa 1925 yılında İmam Hatip Mektebi açılmıştır. Of'taki İmam Hatip Mektebimizde Müdürlük yapan devrin büyük müderrislerinden Dursun Nuri Fevzi hocamızı ve Çalekli Dursun Efendi’yi rahmetle anıyorum. İmam Hatip Lisemizde görev yapan, katkısı olan öğretmenlere, hayırseverlere, okul aile birliği üyelerine, idarecilere, Okul Müdürümüz Sedat Gül’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu’na, Of Belediye Başkanlığımıza, Kaymakamlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Okul Müdür Başyardımcısı Recep Yurtsever tarafından, okul faaliyetleri velilerin bilgilendirilmesi amacı ile detaylı sunum yapıldı, velilerin soruları cevaplandırıldı.

Toplantı sonrasında Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçilen Ali Rıza Köroğlu, Behzat Ulu, Mehmet Salih Topçu, Ali Gümrükçü ve Salih Hilmi Aydoğan ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Toplantısında bir yıldır Okul Aile Birliği Başkanlığını yürüten KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu İdari Amiri Ali Rıza Köroğlu tekrardan oybirliği ile başkanlığa seçildi. Başkan Yardımcılığına Behzat Ulu, Muhasip Üyeliğe ise Mehmet Salih Topçu seçildi. Of Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Gümrükçü ve Salih Hilmi Aydoğan yönetim kurulunda asil üye olarak yer aldı. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Adnan Mumcuoğlu, İlyas Mete, Ali Hikmet Koçbıyık, Mehmet Dumangöz ve Kemal Köse seçildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının görüşülerek ibra edildi, tahmini bütçe onaylandı, okul ihtiyaçlarının giderilmesi için yönetim kurulu yetkilendirildi.

Son Güncelleme: 04.11.2016 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90