banner102

Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden tarihe yolculuk

Of Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencileri hem eğlenmek hem öğrenmek için iki günlük eğitim gezisine çıktılar. Erzurum merkezli düzenlenen gezi için öğrenciler kendileri biriktirdiği harçlıklarla geziye çıktılar. Okul Müdürü Mustafa Kasap ve Edebiyat öğretmeni Yahya Özkök’ün katılımıyla gerçekleşen gezi sınav öncesi öğrencilere bir moral oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Haziran 2016 Çarşamba 19:53
Of Anadolu Lisesi öğrencilerinden tarihe yolculuk
 Maçka üzerinden önce Zigana Geçidi, Gümüşhane Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Kop Dağı görüldükten sonra Erzurum’a ulaşıldı. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi, Çifte Minareli Medresesi, Rüstem Paşa Bedesteni, Erzurum Kalesi ve Tepsi Minare, Yakutiye Medresesi, Lala Paşa Camii, Ulu Camii, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları, Abdurrahman Gazi Türbelerinden oluşan tarihi ve kültürel yerler gezildi. Akşam Erzurum’da Sway Otel’de konaklayan öğrenciler geceyi dinlendiler. Ertesi güne kahvaltıyla başlayan öğrenciler Erzurum’u gezmeye devam ettiler. Erzurum Teknik Üniversitesi, Tortum Gölü ve Şelalesi’ni gezildikten sonra Artvin üzerinden geri dönüldü.

Türkiye’nin önemli yerli mimari başarı örneği olan Artvin’deki Deriner Barajı görüldü. Artvin Çoruh Üniversitesi ve Artvin Kalesi’ni ziyaret eden öğrenciler Artvin Borçka Karagöl ziyaret ettikten sonra Cankurtaran Geçidi’nden aşarak Karadeniz Sahil Yolu ile Of’a döndü.

OF Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kasap gezi ile ilgili düşüncelerini; Öğrencilerimize tarih sevgisini ve bilincini pekiştirmek, çevrelerini tanıtmak istedik. Bütün yıl içerisinde yaşanan çalışma yorgunluğunu atmak ve LYS öncesi rahatlamalarını sağlamak için faydalı bir gezi oldu. Öğrencilerimiz de bu geziden çok memnun kaldı. İnşallah bu rahatlama onlara girecekleri LYS’de olumlu yansıyacak. Sınavda onlara ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diyerek ifade etti.

Son Güncelleme: 15.06.2016 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90