banner102

Of Belediyesi'nden Aşure Etkinliği

Of Belediyesi tarafından Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında hazırlanan 2 bin kişilik aşure idareciler tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Ekim 2017 Pazartesi 12:54
Of Belediyesi'nden Aşure Etkinliği

Of Belediye Belediye Başkanlığının öncülük ettiği aşure etkinliği Of Çarşıbaşı Büyük Camii önünde Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı M.Hakan Terzi, CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2 bin kişilik aşurenin vatandaşlara ikram edildiği etkinlik hakkında açıklama yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Muharrem Ayı’nın ülkemize, Trabzon’umuza, Of’umuza ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Ay-yıldız süslemeli ve 2 bin kişilik olarak hazırlanan aşureden almak için sıraya giren vatandaşlar, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı nedeniyle Başkan Sarıalioğlu’na teşekkür etti. Vatandaşlara aşureleri kendi elleriyle dağıtan Sarıalioğlu, geleneksel hale getirilen aşure günleri etkinliğinin süreceğini belirtti.

Muharrem ayının matem ayı olarak anıldığına dikkat çeken Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, tüm İslam Aleminin yüreğini parçalayan Kerbela olayının da Muharrem ayında gerçekleştiğini hatırlattı.

Başkan Sarıalioğlu yaptığı konuşmada; “Muharrem ayı birçok önemli olayın gerçekleştiği Ramazan ayından sonra belki en önemli aylardan biri. Bu ayı önemli kılan olaylardan biri ise Sevgili Peygamberimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in Kerbela’da şehit edilmesidir. Peygamberimiz; ‘Kim Hasan ve Hüseyin’i severse beni sevmiş gibidir, kim de onlara buğz ederse bana buğz etmiş gibidir’ sözüne mazhar olan torunlarını bizlerde her an hayırla yâd ediyoruz.

Ülkemize Cenab-ı Allah birlik ve beraberlik versin. Hepimiz kardeşçe bayrağımızın altında gölgeleniyoruz. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Üstünlük iyi insan olmaktadır. Bizler atamızdan, ecdadımızdan bunu gördük. Bu ülkede beraberce yaşamayı inşallah birlikte sağlayacağız. Bunun aksini yapanlarında her zaman hep birlikte karşısında duracağız. Hem dünyada hem ülkemizde tüm sıkıntıların giderildiği, barış ve huzurla yaşandığı bir dünyaya kavuşmak için dua edelim.”

Başkan Sarıalioğlu konuşmasının sonunda, Muharrem aynın ülkemize ve İslam Alemine güzellikler, hepimizin evlerine hanelerine bereket getirmesini Yüce Allah’tan temenni ederek, “Aşuremizin zenginliği, ülkemizin tadı ve bereketi olsun.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.








Son Güncelleme: 09.10.2017 12:57
Anahtar Kelimeler:
Aşure
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAŞTÜRK 2017-10-11 13:42:54

Peygamberimiz; ‘Kim Hasan ve Hüseyin’i severse beni sevmiş gibidir, kim de onlara buğz ederse bana buğz etmiş gibidir’BAŞKANIMIZIN DEDIĞI GIBI.HERKES DURDUGU YERİ BIR DAHA GÖZDEN GECİRMELİ....

banner90