banner102

Of Güne Gürültü İle Uyandı!

Of Halkının sürekli olarak şikayet ettiği konulardan biri olan elektrik sorunu, gün geçmiyor ki halka pes dedirtmesin.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Mayıs 2014 Pazar 09:05
Of Güne Gürültü İle Uyandı!
Memurlar, esnaflar, veliler, öğrenciler ve halk, Pazar gününe gürültü ile uyandı. Günün ilk saatlerinden 08.00 a kadar elektrik kesintisinden dolayı jeneratörlerin çalışması ilçe merkezini adeta fabrika merkezi haline getirdi. Yaklaşık her caddede bir jeneratörün çalışması, o caddedeki vatandaşların rahatsız olmasına yetiyor.

Jeneratörlere ek olarak birde alarm sistemlerinin desibeli yüksek bir şekilde çalması, o caddede bulunanların rahatsız olmasına, hatta rahatsızlığın ötesine sinir krizleri geçirmesine dahi neden oluyor.

Elektrik kurumunun bu kesintilerden halkı haberdar etmemesi ise sorunun bir başka yönünü oluşturuyor.

Özellikle fırınları etkileyen bu elektrik kesintileri, halkı ses bakımından rahatsız ederken, fırıncıları da 5 TL nin üzerinde olan benzin masrafı rahatsız ediyor.

Sorun hakkında Of'un Nabzı'na açıklama yapan Durak Taş Fırın sorumlusu Ömer Aktaş, "Her elektrik kesitiğinde halkın ekmek ihtiyacını örmek için mecburen jeneratörleri çalıştırıyoruz. Her ne kadar çalıştırdığımız jeneratörleri bodrum katına koysak, çıkardığı ses etrafında bulunan ev sakinlerini ister istemez rahatsız ediyor." dedi.

Özellikle gece ve sabah saatlerinde yaşan kesintilerin daha büyük sorun oluşturduğuna dikkat çeken Aktaş, "Herkesin istirahat ettiği saatlerde elektriklerin kesmesi halkı çok daha fazla rahatsız ediyor. Çünkü o saatlerde gerek insan sesi gerekse araçların sesi olmadığından dolayı sadece bizim çalışan jeneratörlerimizin sesi çıkıyor. Bu da ister istemez insanların dikkatini çekiyor. Fakat sadece dikkat çekmekle kalmayıp şikayetleri de dile geliyor." diyerek sıkıntının önemine dikkat çekti.

Elektrik kurumu yetkililerine de seslenen Aktaş, "Bu kesintileri bir değil iki değil üç değil. Neredeyse her hafta bir veya iki defa kesiliyor. Bu kesintiden dolayı çektiğimiz zararı kimse sormuyor. Fakat elektrik borcunu maddi sıkıntılardan dolayı ödeyemeyen abonelere birkaç gün zaman verip arkasında hemen elektriğini kesiyorlar. Sadece kesme ile de kalmayıp para cezası veriyorlar." diyerek yıllarca çözülemeyen bu kesinti sorununun bir an önce bitmesi gerektiğini söyledi.   

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.05.2014 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uykusuz 2014-05-04 10:43:07

Ekmekde isdemiyorum o seside isdemiyorum

Avatar
mukavim_oflu 2014-05-04 09:24:17

Bu ne rezillik be ... dün bugün ne iş yapıyor bu belediye ! Uyarsınlar elektrik kurumunu bi ayar versinler ! Ya da bi ilan yapsınlar vs vs sebeplerden şu saatlerde elektrik kesilecek ...

Avatar
mukavim_oflu 2014-05-04 10:47:27

Derslerini elektrik ortamda yapacak olan öğrenci kardeşlerime Allah bol sabır versin ...

banner90