banner102

Of İmam Hatip'ten 'Kutlu Doğum'

Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

19 Nisan 2013 Cuma 10:24
Of İmam Hatip'ten 'Kutlu Doğum'

Program İstiklal MarşŸı ve 12/AA sınıfı öğŸrencilerinden Cihat SEMİZ’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başŸladı.

Programa İlçe Müftüsü Recep ONAT, Milli EğŸitim şžube Müdürleri İdris KABAHASANOğžLU ve Adem GܜNDܜZ, UğŸurlu belediye başŸkanı İsmail Hikmet YAL܇INKAYA, Saadet Partisi İlçe BaşŸkanı Mahmut Celal VAHAPOğžLU, İlçe Muhasibi Süleyman ALİREİSOğžLU, MHP İlçe başŸkanı Mehmet HACIKERİMOğžLU, KuveyTürk Of şŸubesi Müdürü Mustafa YILMAZ ve çok sayıda veli katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşŸmasını 11/AA sınıfı öğŸrencilerinden Ahmet ܖZTܜRK yaptı.  KonuşŸmasında kutlu doğŸumun anlam ve önemine binaen, ‘Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in insanlara ve tüm varlıklara verdiğŸi önemi, yoksul, kimsesiz ve muhtaçlara kol kanat germeyi, asla insanlara karşŸı rencide edici bir söz söylememeyi, yapılan bir iyiliğŸe başŸa kalkmamayı, yoksulun onurunu koruyarak ona takdim etmeyi ferman buyurmuşŸtur’ diyerek sözlerini kısa bir şŸiirle tamamladı.

ܖztürk’ün konuşŸmanın ardından cennet kuşŸları adlı ilahi grubu sahneye çıkarak ilahilerini seslendirdiler. 

12/AA sınıfından Sema nur YILMAZ ve 9/A sınıfından Hamdi şžENOCAK Peygamber Efendimizi (S.A.V) onurlandıran ayetleri okuyarak, güzel bir sunum gerçekleşŸtirdiler.

İlahi yarışŸmasında dereceye giren 11/AB sınıfı öğŸrencilerinden Fatma Nur ܇AKIR, yapma Ya Rabbi ilahisini seslendirdi. Trabzon genelinde Arapça şŸiir yarışŸmasında dereceye giren 11/AA sınıfı öğŸrencilerinden şžeyma şžENOCAK El-Kasidetü’ l  Lamiye şŸiirini okudu. 9/AB sınıfı öğŸrencilerinden Furkan KAYHAN ‘’Gül Ahmed’im’’ ilahisini okudu. 11/AA sınıfı öğŸrencilerinden Yusuf KABAHASANOğžLU ‘’Gel artık Ya Resulullah’’ adlı şŸiiriyle büyük alkışŸ aldı.

Programda, minik öğŸrencilerin hadis konulu piyesleri gönülleri fethetti.

Naat yarışŸmasında 1. Olan 11/AB sınıfı öğŸrencilerinden AyşŸe ܇APOğžLU ‘’40 yaşŸındasın’’ adlı Naatını okuyarak alkışŸ aldı.

Programda sinevizyon gösterimi de yapıldı. Sinevizyonun ardından kutlu doğŸum haftası münasebetiyle yapılan yarışŸmada dereceye giren öğŸrencilere ödül töreni yapıldı. ܖdül töreninde;

Hadis okuma yarışŸmasında

1.Halil İbrahim şžAHİN              

2. GülşŸen KAR ve Mücahit ܖZEN            

 3. Ramazan BAYRAKTAR

Veda Hutbesi okuma YarışŸması

1.Melek ALBAYRAK                  

2. Yusuf KABAHASANOğžLU                       

3. Ahmet ܖZTܜRK

Naat okuma yarışŸması

1.AyşŸe ܇APOğžLU                      

2. Yusuf KABAHASANOğžLU                        

3. şžeyma şžENOCAK

Hutbe okuma yarışŸmasında

1.Ahmet ܖZTܜRK           

2.Cihat SEMİZ                  

3. Hakan ERDOğžAN

Arapça Bilgi YarışŸmasında

AyşŸe Güven-AyşŸenur DEMİRCİ-Ahmet ܖZTܜRK-Ramazan BAYRAKTAR

Arapça şžiir YarışŸmasında

şžeyma şžENOCAK

YarışŸmada dereceye giren öğŸrencilere ödüllerini İlçe Müftüsü Recep ONAT, UğŸurlu Belediye BaşŸkanı İsmail Hikmet YAL܇INKAYA, Milli EğŸitim şžube Müdürleri İdris KABAHASANOğžLU ve Adem GܜNDܜZ ve Okul Aile BirliğŸi BaşŸkanı Ahmet KARATAşž öğŸrencilere ödüllerini takdim ettiler.

Program kapanışŸını Okul Müdür Vekili Mustafa Kܜ܇ܜKALİ, yapılan  kutlu doğŸum programı için emeğŸi geçen tüm öğŸretmen ve öğŸrencilere teşŸekkürlerini bildirerek tüm katılımcılara teşŸekkür etti.

 

Haber & Foto : Süleyman BAşž

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed Ayazoğlu 2013-04-20 19:57:49

Can İmamhatiplim,Sevgili öğŸrenciler sizleri kutluyorum sizler her şeyin en iyisine layıksınız.DeğŸilmiki bu zamanda Dini eğŸitim veren bir okulu tercih etmişsiniz.Allah kabinizi hikmtele, beyninizi İslami ilimlerle doldursun.Selamlar.

banner90