banner102

Of Sahili bira çöplüğüne döndü

Ülkemizde 9 Eylül tarihinde yeni bir düzenleme ile alkollü içeceklere getirilen kısıtlı yasaklar, âlimler şehri diye nitelendirilen Of ilçesini etkilememişe benziyor!

20 Eylül 2013 Cuma 17:50
Of Sahili bira çöplüğüne döndü

 Alkol satışlarının gece 22.00 ile 06.00 arası satışının yasaklanmasıyla içicilerin azaltılacağı düşüncesi Of ilçesine etki yapmamış gibi gözüküyor!

Özellikle gençlerin sıklıkla kullandığı sahil kesiminin kayalıklar kısmı, adeta bira yuvasını andırıyor. Neredeyse her kayalığın altında bir bira veya içki şişesinin içilmiş kutusunun olması akıllara, burası “âlimler şehri mi yoksa biralar şehrimi” sorusunu getiriyor.

Sabahın erken saatlerinde temizlik işçileri tarafından temizlenen caddelerin içinde boş bira şişelerinin olması, alkol tüketenlerin içmek için şehirden uzak yerlere gitmeye dahi tenezzül etmediğini gösteriyor.

İLK ÖNCE BİRA ŞİŞELERİNİ TEMİZLEYİN

Konu hakkında gazetemize açıklama yapan Saadet Partisi Of Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Baş, “Özellikle siyasi liderlerin ilçeye geldikleri zaman dev pankartlara “Âlimler Şehrine Hoş geldiniz” yazdırıp astıranlar, ilk önce sahildeki bira şişlerini temizlesinler. Nerdeyse her kayanın altında bir bira şişesinin olması ilçemizde ne kadar alkol tüketiminin olduğunun da açık göstergesidir” dedi.

BU İNSANLAR UZAYDAN GELMEDİ

Özellikle gençlerin alkol tükettiğini de ifade eden Süleyman Baş, ”Her gün sahil kesimini bira şişeleri ile dolduranlar, uzaydan veya başka ilçelerden gelen insanlar değil. Bir zamanlar gerçek manada Âlimler şehri olan Of İlçesinin insanlarıdır. Alkol tüketmek için özellikle sahil kesimi tercih edenlerin çoğunluğunu maalesef gençler oluşturuyor. İşin en acı tarafı ise bu gençlerin dedeleri, ya hoca yada alimdi” diye ifade etti.

YENİSİ ETKİLEYECEKTE ESKİSİ ETKİLEMEYECEK Mİ?

Yürürlüğe giren Alkol yasasını da eleştiren Baş, yasa içerisinde yer alan “100 metre yakınında örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethane olan yerlerde alkollü içki satışı ya da tüketimi yapılamayacak. Bu mesafe şartı turizm belgeli işletmeler için uygulanmayacak” ifadesinin kendi arasında çelişki arz ettiğini söyleyerek, “Önceden işletme hakkını elde etmiş yerlerin bu 100 metre kuralına tabi tutulmaması tam bir fiyaskodur. Yeni açanların sattığı alkol çevreyi etkileyecek te, eski işletme sahiplerinin sattığı alkol etkilemeyecek mi? Bu nasıl bir mantık?” diye sorular sordu.

EĞLENCE YERLERİNE DEĞİL, EĞİTİME ÖNEM VERİN

İlçeden birçok âlimin yetişip ülke için hizmet ettiğini belirten Baş, “Of ilçesi geçmişte yetiştirdiği âlimleri ile nam yapmış bir ilçe olması, bugün yaşadığımız olumsuzlukları örtmemelidir. Geçmişte yapılan güzellikler ve insanlar ile övünüp günümüzde yapılan yanlışlara sessiz kalmak samimiyetsizliğin göstergesidir. Geçmişi ile övünenler bugün ki gençliğin düşmüş olduğu kirli ortamları görüp onların kaldırılması için gece gündüz çalışmalıdırlar. Yapacak oldukları ilk iş bu olmalıdır. Çünkü her bir bürokrat ilçeye geleceğim dediğinde hemen ‘Âlimler şehri’ pankartları asılıyor. Hatta daha da ileri giderek ikinci Mekke diye de nitelendirenler oluyor. Bu övünmeleri yapanlar, sahilde ve çarşının köşe bucaklarındaki bira şişelerine baksınlar. Projelerini gençleri eğlence yerlerine çekmek için değil, gelecek nesillere hayırlı birer evlat olmaları için yapsınlar” diyerek sözlerini tamamladı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.09.2013 09:27
Anahtar Kelimeler:
Süleyman BaşAlkolBiraIcki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sayın baş 2013-09-20 19:05:13

ilk önce şişeleri temizleyin diyerek suçu daha az olanları suçlamak yerine o şişeleri oralara atanlara tek kelime etseniz bence daha mantıklı olurdunuz

Avatar
oflu61 2013-09-20 23:20:20

türkiyete eskiden beri maalesef alkol tükediliyor,bira şişelerini atanlar temizlemeli biz deyil.temizlik imandan gelir peki alkol içenler temizlik yabmasini biliyormu?????,yaaa alkol içenleri rahat birakin onlar cok zavallıdır cok.

Avatar
dddddfdfdfdfdf 2013-09-22 01:09:23

nede olsa acemilerin yuvası olmuş

Avatar
Emin Buğra Saral 2013-09-22 16:06:48

Bence tek sorun bira şişeleri değil. Çöpün hiçbir tarzı olmamalı. Bira şişesi haricinde binbir türlü çöpe rastlanıyor. Mesela su şişeleri, yiyecek atıkları ve daha fazlası. Bu yüzden alkol içilmesi başka bir sorun olarak ele alınmalı. Temiz bir çevre bir atığın cinsine göre belirlenemez. İnsanları temiz bir çevre için bilinçlendirme çalışması yapılması. Çöp kutuları sahile daha sık bir şekilde yerleştirilmeli. İnsanları teşvik edici broşürler dağıtılmalı veya liselerde ilçenin temizliğine önem verilmesine yönelik toplantılar yapılmalı. Çevre temizliğine önem vermeyen insan bırakın sahilde çöp bırakmayı, sokakta bile her şeyi özensiz bir şekilde yere bırakabiliyor. Temizlik her yerde olmalı ve bu konuda özen gösterilmesi için hareket başlatılmalı. Yoksa kim ne içiyorsa onun kendi sorunu, bize onun için öğüt vermek düşmez. Tabi gençleri alkolden uzak tutmaya çalışmak da konunun başka önemli bir boyutu.

Avatar
eygidi 2013-09-23 21:50:48

10.000 dolar gelirimiz var.nasıl tükedecez parayı.anca böyle içe içe biter.

Avatar
oflu 61 2013-09-24 15:46:18

içiyorsun içmiyorsun kimseyi ilgilendirmez,biz diyoruz sadece pişlik etmeyin pişlik.

Avatar
guf 2013-11-30 17:50:05

ofta çöp kültürü denen birşey yok. her kes işe yaramayan ne varsa yere atıyor.sanki çöp kutuları yokk.

banner90