banner102

Of'ta çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Of Belediyesi, daha önce birkaç bölgede yerleştirilen ve ara ara teknik arızalar yaşanan ilçe merkezindeki yer altı çöp konteynerlerini 53 farklı nktaya yerleştirirken bunun devam edeceği bildirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Ocak 2023 Cumartesi 18:40
Of'ta çöp konteynerleri yer altına alınıyor

Daha temiz bir Of için gece gündüz çalışan Of Belediyesi, altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerdeki çöp toplama konteynerlerini yenilemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda evsel atıkların daha hızlı ve sağlıklı toplanması için alınan yeni çöp konteynerin mahallere dağıtımı gerçekleştirildi.

Temiz bir çevre için kentin her köşesinde çalışmalarını titizlikle sürdüren Of Belediyesi, mahallelerde bulunan yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerinin sayısını arttırıyor.

Bu kapsamda Of Belediyesi, ilçede çevre ve halk sağlığını koruyabilmek, ilçenin daha çağdaş ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayabilmek için pilot noktalarda başlatılan yer altı çöp konteynerlerinin sayılarını artırarak yaygınlaştırıyor. Gerçekleştirilen modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çöp ve atıkları yer altında tutarak koku, bakteri, hastalık ve benzeri istenmeyen sonuçların önüne geçiliyor. Görsel kirliliğin de tamamen ortadan kalktığı bu sistemde yer altına yerleştirilen çöp konteynerleri ile hem yer açısından hem de uzun kullanımı sayesinde bütçeden de tasarruf ediliyor. 8 bin 750 litre kapasitesine sahip, yeraltı ve yerüstü konteyner sistemi şu ana kadar 53 farklı noktaya yerleştirildi.

53 farklı noktaya yerleştirilen yer altı ve yer üstü çöp konteynerleri ile biyolojik ve görsel kirliliğin önüne geçeceklerini belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, daha sağlıklı, daha temiz bir Of için hiç durmadan çalıştıklarını söyledi. Başkan Sarıalioğlu, "Of'umuzda pilot uygulamasını başlattığımız modern yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleriyle, çöp ve atıkları yer altında izole ederek, kötü koku, bakteri, hastalık riski gibi istenmeyen sonuçların önüne geçiyoruz. Hemşerilerimizin ihtiyaçları ve atık eğilimlerini göz önüne alarak mahallelerimizde uygulamaya devam ettiğimiz modern yer altı çöp konteyner projemiz, sağladığı hijyenin yanında, uzun kullanım ömrü sayesinde bütçemizde de tasarruf sağlayacak. Yer altı çöp konteyneri sistemiyle biyolojik kirlilikle mücadele edip hijyen sağlarken, ilçemizin estetiğine uygun bir yapı oluşturarak görsel kirliliği de önleyeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90