banner102

Of Teknoloji Fakültesinin Dekanı Değişti

Dekan Kenan Gelişli’nin yerine Of Teknoloji Fakültesi dekanlığına KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Ahmet Birinci atandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
15 Haziran 2014 Pazar 09:07
Of Teknoloji Fakültesinin Dekanı Değişti

Teknoloji Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli’nin görev süresinin dolmasının ardından fakültenin yeni dekanı KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Ahmet Birinci oldu.
 
Çaykaralı olan Prof. Dr. Birinci, Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevine başladı.
 
Prof. Dr Ahmet Birinci kimdir?

Ahmet Birinci, 1968 yılında Çaykara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini 1972-1983 yılları arasında Çaykara’da tamamladı. 1991 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden birincilik derecesi ile mezun oldu. Aynı yıl mezun olduğu bölümün Mekanik Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. Aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, 1994 yılında yüksek lisansını ve 1998 yılında da doktorasını tamamladı. 2004 yılında mezun olduğu bölümün Mekanik Ana Bilim Dalı’na Yrd. Doç. olarak atandı. Kasım 2005’de girmiş olduğu Doçentlik Sınavını başararak Doçent unvanı aldı. 2011 yılında görev yaptığı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalı’na Profesör olarak atandı. 20’nin üzerinde uluslararası makalesi ve üçü uluslar arası olmak üzere toplam 17 bildirisi mevcut olup, uluslar arası dergilerde kendisine 50’nin üzerinde atıf yapılmıştır. Evli ve üç çocuk sahibi olan Prof. Dr. Ahmet Birinci, 2014 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atandı.

Son Güncelleme: 15.06.2014 09:13
Anahtar Kelimeler:
Kenan GelişliAhmet Birinci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90