banner102

Of TF İlk Mezunlarını Verdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Of Teknoloji Fakültesi eğitime başladığı 2011 yılından günümüze ilk mezunlarını 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında verdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
11 Haziran 2015 Perşembe 04:08
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Birinci yaptı. Fakülte hakkında katılımcılara bilgi veren Birinci, " Of Teknik Eğitim Fakültemiz Nisan 2004'te Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Of Teknik Eğitim Fakültesi'nin idari, akademik ve fiziki yapılanma çalışmaları devam ederken Yüksek Öğretim Kurulu, Türkiye'deki tüm teknik eğitim fakültelerinin kapatılması ve yerlerine onların da işlevini görmesi yanında endüstrinin ihtiyaç duyduğu uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirecek teknoloji fakültelerinin kurulması kararını almıştır. Bu bağlamda Bakanlar Kurulu'nca 02/11/2009 tarih ve 15546 sayılı karar ile Of Teknik Eğitim Fakültesi kapatılıp yerine Of Teknoloji Fakültesi kurulmuştur." dedi.

İlk eğitimlerine 2011 yılında başladıklarını söyleyen Birinci, "Fakültemiz bünyesinde 2011 yılında Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yazılım Mühendisliği Bölümü olmak üzere dört bölüm kurulmuştur. Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği bölümlerimize 2011-2012 eğitim-öğretim yılında, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerimize ise  2013-2014 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul edilerek eğitim öğretime başlanmıştır. Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği bölümü 2013 yılında Üniversite senato kararı ile geçici olarak kapatılmıştır.  31 Aralık 2014 tarihi itibari ile Fakültemize Elektronik ve Haberleşme bölümü kazandırılmış olup alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla öğrenci alımı yapılacaktır. "diyerek fakültede 18 öğretim üyesi, 18 araştırma görevlisi, 3 öğretim görevlisi, 26 idari personel ile toplamda 65 personel olduğunu söyledi.

Öğrenci sayısının 425 olduğunu söyleyen Birinci, bu öğrencilerden bu yıl 19 öğrencinin okulun ilk mezunları olduğunu ifade etti.

O Teknoloji Fakültesinin Karadeniz Teknik Üniversitesinin 3. büyük yerleşkesine sahip olduğunu söyleyen Birinci, "Fakültemiz 30 bin m2 kapalı ve 14 bin m2 açık alanına sahiptir. Bu alan içerisinde vermiş olduğumuz eğitimimizi sürekli geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz." diyerek bu Fakültenin kurulmasında ve devam etmesi emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasından sonra protokol konuşmalarına sırasıyla Of Teknoloji Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Eren Erslan, 19,20 ve 22. Dönem Milletvekili Kemalettin Göktaş, Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve KTU Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakdeniz konuşma yaparak fakültenin yapımında ve eğitime devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür edip, mezun lan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar dilediler.

Konuşmalardan sonra mezun olan 19 öğrenci kürsüye çıkarak kendileri için hazırlanan hediyeler takdim edilip mezuniyet belgeleri de hocaları tarafından kendilerine takdim edildi. Ödül ve belge takdiminin sonunda mezun olan öğrenciler adına Of Teknoloji Fakültesi Bölüm birincisi Cansu İskender kısa bir konuşma yaptı. Ardından keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

Mezun olan öğrencilerin mühendislik yeminini Of Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Umut Topal yaptırdı.

Programın sonunda katılımcılara yemek ikram edilerek program son buldu.

Of Teknoloji Fakültesinin İlk Mezunları:
1. Tunahan Kaplan
2. İlker Aktan
3. Erdi Alkan
4. Uğur Ceyhanlı
5. İbrahim Gülhan
6. Ömer Faruk Türkmen
7. Hilmi Alacı
8. Merve Nur Kaya
9. Mehmet Salih Baştürk
10. Semih Menekşe
11. İlker Kaan Doğan
12. Erhan Timar
13. Merve Deligöz
14.  Faruk Yıldırım
15. İbrahim Tolga Çelik
16. Yasin Oğuzhan Gedikli
17. Yasin Deniz
18. Aslıhan Öztürk
19. Bölüm Üçüncüsü Hüseyin Ayaz
20. Bölüm İkincisi Mustafa Fidan
21.  Bölüm Birincisi Cansu İskender

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 11.06.2015 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90