banner102

Oflu elektrikçi New York'un çiğköfte yıldızı oldu

Oflu Mehmet Atmaca, New York'da Amerikalıları yeni lezzetlerle buluşturuyor.

08 Nisan 2012 Pazar 13:08
Oflu elektrikçi New York'un çiğköfte yıldızı oldu
TRABZON’un Of ilçesinden elektrikçi Mehmet Atmaca ile Amasyalı kaportacı Cengiz Demir, 2 ay önce Manhattan East Village’da ܇iğŸköftem’i açtı. New Yorkluları alışŸık olmadıkları bir lezzetle buluşŸturduklarını söyleyen Mehmet Atmaca, Amerikalıları ‘çok meraklı millet’ diye tanımlıyor. 18 çeşŸit baharat, ayçiçek yağŸı, domates salçası ve çok az miktar da ceviz kurusu ile yaptıkları vejetaryen çiğŸ köftenin merak uyandırdığŸını ve bir tadanın bir daha geldiğŸini anlatıyor Mehmet Atmaca.
 
ܖzel çiğŸburger
܇iğŸköftem, Amerikan pazarına özel yenilikler de yapmışŸ. Amerika’ya özel ‘çiğŸburger’ gelişŸtirmişŸ örneğŸin. ܇iğŸ köfteyi dürüm içinde tüketiciye veriyor. Sadece tüketiciye içinde et olmadığŸını anlatmak gerekiyormuşŸ. şžimdi ikinci dükkanı New Jersey’de açmaya hazırlanıyorlar ve üçüncü dükkan da yine Manhattan da planlanıyor. Sadece Manhattan’da 15 şŸubeli bir zincir olma hayali kuruyor.
 
Toptan satacak
Mehmet Atmaca, “Biz de bu işŸe başŸ koyduk” diyerek iddiasını vurguluyor “New Jersey’den sonra Amerika geneline toptan satışŸ düşŸünüyoruz. Amerika kıtasına Türk bakkaliyesi satan Online adında bir şŸirket var. Onlarla görüşŸtük, Mayıs ayından sonra Amerika geneline toptan satacağŸız.”
 
Hürriyet
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90