banner102

Of'ta 282 Öğrenci Çeşitli Üniversitelere Yerleşti

Of Milli Eğitim bünyesinde faaliyet gösteren okullarda bu yıl eğitim gören ve mezun olan 422 öğrenciden; 145 öğrenci 4 yıllık fakültelere,59 öğrenci yüksekokullara, 78 öğrenci sınavsız geçiş yapmak üzere toplam 282 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Ağustos 2016 Cuma 00:51
Of'ta 282 Öğrenci Çeşitli Üniversitelere Yerleşti

Of Milli Eğitim Bünyesindeki okullardan bu yıl mezun olanlar hakkında açıklama yapan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ,” Rabbimize şükürler olsun ki Of’ta Eğitim Ailesi olarak  çalışıyoruz. Of Eğitim Ailesi olarak  yaptığımız çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. Bu minvalde geçen yıl ilçemizde okuyan öğrencilerimizden 23 öğrencimiz Fen Lisesini kazanırken 4 öğrencimiz de Sosyal Bilimler Lisesini kazanmıştı. Toplamda bu sayı 27 öğrenci idi. Diğer öğrencilerimiz ise çeşitli Anadolu Liselerine yerleşmişti. Bu yıl ise 51 öğrencimiz Fen Lisesine 5 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesine olmak üzere 56 öğrencimiz Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine yerleşti. Bunların dışında kalan öğrencilerimiz çeşitli Anadolu Liselerine yerleşti. Üniversite yerleşmelerinde ise ilçemizde yine önemli bir artış sağlandı. Bu sene mezun olan 422 öğrencimizden; 145 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere,59 öğrencimiz yüksekokullara, 78 öğrencimiz sınavsız geçiş yapmak üzere toplam 282 öğrencimiz çeşitli üniversitelere yerleşti. Geçen yıl ek kontenjanlarla birlikte bu sayı 276 iken bu sene ek yerleştirmeler henüz belli olmadan 282 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiş ve yerleştirme oranımız %67 olarak gerçekleşti. İnanıyorum ki Ek Yerleştirmelerle bu oran daha da artacaktır. “diyerek yerleştirmelerle ilgili genel bilgiler verdi.

SOLAKLI FEN LİSESİ BÖLGE FEN LİSESİ OLMA YOLUNDA

Kabahasanoğlu ayrıca yeni açılan Solaklı Fen Lisesi ile ilgili olarak da,” Bu sene eğitim- öğretime başlayacak olan Solaklı Fen Lisemiz 120 kontenjanla başlıyor. Yerleşen  öğrencilerimizin 89 tanesi ilçe ve il dışından gelen öğrencilerden 31 tanesi de  ilçemiz öğrencilerinden oluşuyor. Solaklı Fen Lisemiz hem  439 ile 482 puan aralığında öğrenci alarak  hem de ilçe ve il dışından öğrenci alarak hedeflediğimiz bölgenin Fen Lisesi olma yolunda önemli adım atmış oldu. İlçemiz dışından, farklı il ve ilçelerden gelecek öğrenciler Of’umuzun sosyo ekonomik yaşamına da önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bizi tercih etmeleri bizi hem mutlu etti hem de sorumluluğumuzu daha da artırdı. İnşallah bu sorumluluğun gereği olarak Of Eğitim Ailesi olarak daha çok çalışıp daha da güzel işler yaparak eğitim çıtasını yukarılara taşıyacağız.” dedi.

Son Güncelleme: 19.08.2016 00:52
Anahtar Kelimeler:
İdris Kabahasanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90