banner102

Of’ta Çanakkale Şehitleri şiir yarışması düzenlendi

Of Kaymakamlığı ve Of Belediyesi işbirliğiyle ortaklaşa organize edilen Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 6 lise öğrencisinin katılımı ile bir şiir yarışması düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Nisan 2015 Pazartesi 23:47
Of’ta Çanakkale Şehitleri şiir yarışması düzenlendi
 Yarışmaya katılan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirini ezbere olarak en iyi ve en güzel şekilde okuyabilmek için büyük uğraş verdi.

Çanakkale Zaferi’nin 100.yıldönümü ve Şehitler Haftası kutlamaları, Of’ta devam ediyor. Kutlama programı çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liselerarası bir şiir yarışması düzenlendi. Of Sahil Günbatımı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yarışmaya ilçe genelinden 6 lise öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptı. Kabahasanoğlu, öğrencilere şanlı tarihimizi daha iyi anlamaları ve öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu. Daha sonra sırayla sahneye çıkan öğrenciler, Türkçe öğretmenlerinden oluşan jüri, öğretmenleri ve arkadaşlarının önünde Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirini ezbere ve en güzel şekilde okumaya çalıştı. Öğrencilerin performansları, jüriyi seçim yapmakta zorlarken yarışma sonunda birinciliği Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Serhat Zengin elde etti. Yarışmada H.M.B Ulusoy Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Aleyna Şenocak ikinci olurken Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye Bulut da üçüncü oldu.

ÇANAKKALE'Yİ ANLAMAZSAK EĞER, BUGÜNÜ ANLAYAMAYIZ

Programda bir konuşma yapan Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan “Dünyada çocuklara bayram hediye eden tek milletiz. Bununla ne kadar övünsek azdır. Bugün 100. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin anma etkinlikleri dizisinin bir fasılasını yaşıyoruz. Çanakkale etkinliklerini bu kadar anlamlı kılan Çanakkale'yi anlamazsak eğer, bugünü anlayamayız. Çanakkale’yi doğu okuyamazsak, ne bugünü nede geleceğimizi doğru kurgulayamayız diye düşünüyorum. Bu duygularla inşallah Çanakkale'yi anlayan, yaşayan ve yaşatan bir şuurla gençliğimizin yetişmesini temenni ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimizden öğrencilerimize kadar herkese bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyor. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ASIM’IN NESLİNİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da yaptığı konuşmasına Mehmet Akif’i anmak için düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösteren öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek başladı. Sarıalioğlu, “İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okullarımızla Mehmet Akif’in özlemiş olduğu Asım’ın neslini yetiştirmeye çalışacağız. Akif, milli şuurumuzdur ve şairimizdir. O, sadece bir şair değil, anlaşılması gereken bir kişidir. Öğrencilerimiz onun şiirlerini okurken güçlük çekmiş olabilirler. Mezar taşlarıyla, kitabeleriyle sessiz yapı halinde kalan ecdadın bize neler anlatmak istediğini merak ediyoruz.  Bunun için faydalı olacağını düşünüyorum. İstiklal Harbi’nde mücadele veren tüm şehitlerimizin Akif’in ruhu şad olsun” dedi.

Yapılan Programa, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Siyasi parti temsilcileri ile  çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Yarışma, dereceye giren öğrencilere altın ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 27.04.2015 23:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 2015-04-29 00:00:47

Serhat Zengin değil arkadaşlar SEZGİN

banner90