banner102

Of´ta eğitime Yaz Mesaisi

Yaz tatilinin devam ettiği şu günlerde Of’ta eğitim faaliyetleri açılan liseli öğrencilere yönelik kurslarla devam ediyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Ağustos 2016 Cuma 21:08
Of´ta eğitime Yaz Mesaisi
 Of’ta eğitim öğretim çalışmaları dur durak demeden devam ediyor. Yaz tatilinin devam ettiği şu günlerde Of’ta eğitim faaliyetleri açılan liseli öğrencilere yönelik kurslarla devam ediyor. Bu kapsamda 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak üniversite sınavları için öğrencilere yönelik yetiştirme kursu açıldı. Of İmam Hatip Lisesi ve Solaklı Fen Lisesinde açılan Yaz Hazırlık kursları 2  Ağustos itibariyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu da açılan bu kursları ve öğrencileri ziyaret etti.

Bizim gideceğimiz başka Türkiye yok

Kursları ziyaret eden Müdür Kabahasanoğlu öğrencilere ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz süreci hakkında bilgi vererek onlara şöyle seslendi: ” Yarınlarımızın umudu sevgili gençler, sizler bizim en büyük zenginliğimizsiniz. 15 Temmuz’da ülke ve millet olarak çok büyük tehlike atlattık. Milletimizin ve devlet adamlarımızın sağlam ve inançlı duruşuyla bu süreci çok daha büyük felaket yaşamadan atlattık. Sizleri ziyaretlerimizde hep bir milletin en büyük gücü gençleridir diyorduk. Ben, ülkemizin 15 Temmuz gecesi bu vatan ve millet sevdalısı gençler sayesinde bu felaketi atlattığına inanıyorum. Tıpkı Çanakkale Savaşında olduğu gibi ölüm pahasına tankların önünü çıktı milletimiz. Çanakkale Destanı gibi bir destan yazdı gençlerimiz. Seyit Onbaşı’nın 276 kiloluk mermiyi topun namlusuna taşıtan ruh ne ise bugün tonlarca ağırlığın karşısında dimdik duran insanımızın ruhu da aynıdır. Değerli gençler, Türkiye mazlum milletlerin son kalesidir. Her mazlumun gitme umudunu taşıyan bir Türkiye var ama bizim gideceğimiz başka Türkiye yoktur.” diyerek ülkelerinin önemini vurguladı.

En az üç kat fazla çalışmalısınız

Bundan sonraki yapacakları çalışmalar konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kabahasanoğlu:” Yazın bu sıcağında birileri tatil yaparken sizler geleciğiniz için bu kurslara katılıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Ayrıca okul idarecilerinizi ve kursa katılan öğretmenlerinizi de tebrik ediyorum. Değerli yavrularımız, sizler bugün başarmak için daha çok çalışmalısınız. Yaşadığımız süreç bize gösterdi ki siz Anadolu insanlarına bu ülkenin dünden daha çok ihtiyacı var. Çünkü sizler tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet uğrunda gözünü kırpmadan ölüme atlayanların çocuklarısınız. Bu bayrağın kıymetini sizler herkesten daha iyi biliyorsunuz. O nedenle dünden bugüne geldiğimiz noktada şimdi en az üç kat daha fazla çalışıp başarmak zorundasınız. Bizim bütün gayretimiz, çırpınmamız sizlerin birinizin de kaybolmaması içindir.  Devletinin ve milletinin yanında milletin geleceğinden endişe duyan sizlerin bu manada çalışması çok daha önem arz ediyor.” İfadelerini kullandı.

Nuhoğlu Kurslarımızın önemi şimdi daha iyi anlaşılıyor

Kursların geldiği noktayı da değerlendiren Of İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:”Bizler ülkemizde çocuklarımızın geleceklerine adeta ipotek koyan Paralel Yapının dersanelerine karşı Of’ta 2006 yılı ile 2012 yılları arası fakir, fukara ve başarılı öğrencilere Nuhoğlu Vakfı sayesinde üniversiteye ve liseye hazırlık kursları açtık. O zaman bize zorluk çıkarmalarına rağmen buna devam ettik. Allah’ın izniyle çok büyük başarılar elde ettik. Bizler bu kursları açmasaydık bu başarılı Anadolu çocukları büyük ihtimalle bu paralelcilerin dershanelerine gidip ellerinde heder olup gideceklerdi. Allah değerli iş adamımız Nuhoğlu Vakfı başkanımız Çetin Nuhoğlu abimizden razı olsun. Altı yıl boyunca çok büyük başarılar elde ettik bu kurslar sayesinde. Bizim açtığımız kurslar örnek bir çalışma olmuştu o dönemde. Devletimiz bu dershanelerdeki yıkıcı ve bölücü tehlikeyi görüp dershaneleri kapattı. Şimdi artık bu hizmeti devletimizin okullarında, devletimizin öğretmenleri veriyor. Bu öğretmenlerimiz sizlere bu yazın sıcağında tatillerini bırakarak ders veriyorlar. Sizler de bunun kıymetini bilerek; bu ülkenin geleceği için, mazlum milletler için, kendiniz için ve aileniz için çok çalışmalısınız. Sizin için harcanan emekleri boşa çıkarmamalısınız.” diyerek öğrencilere düşüncelerini belirtti.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90